2013-10-09 13:47:00

Modré z neba sa môže schovať. Smrteľne chorému dievčatku splnil sen Top Gear

Osemročné nevyliečiteľne choré dievčatko malo takmer nesplniteľný sen. Richard Hammond však dokázal nemožné.

Vlastne nie on, ale organizácia Rays of Sunshine. Richard Hammond, obľúbený moderátor televízneho magazínu Top Gear, tiež známy ako Škrečok (pre svoju malú výšku a veľké oči) bol „len“ súčasťou želania.

Emilia Palmer, osemročné dievčatko trpiace nevyliečiteľnou chorobou pľúc, kvôli ktorej musí byť neprestajne napojená na dýchací prístroj napísala do organizácie plniacej sny o svojom sne. Chcela sa aspoň raz v živote povoziť na ružovom Lamborghini s obľúbeným Richardom Hammondom. Dosť špecifický sen, no celkom dobre ho chápeme. Top Gear je najsledovanejší motoristický magazín na svete a jeho moderátorov pozná takmer každý. Emilia miluje autá, pozerá Top Gear a miluje ružovú. Niet čo dodať.

Tento sen má jeden háčik. Vlastne dva. Lamborghini sa v ružovej farbe jednoducho nevyrába. Sen by mohol padnúť práve na tomto, no stačilo nájsť zopár dobrých ľudí a poprosil dílera luxusných áut o biele Lamborghini, ochotného podstúpiť netrvanlivé prelakovanie, aby bol problém vyriešený.
Druhý problém je však smutnejší. Emilina choroba si vyžaduje stály dozor lekárov. Dievčatko prakticky žije v nemocnici a len výnimočne má dovolené ísť domov. Všetko to bolo potrebné naplánovať tak, aby bola Emilia práve doma. A to sa aj podarilo.

Richard Hammond ukázal veľké srdce a na prekvapení sa ochotne zúčastnil. Na ružovom Lamborghini prišiel k Emilii domov, zobral ju na výlet, ktorý zakončil tak správne „topgearovsky.“ Jazdou po letisku. Svojim šarmom a veselosťou potešil nielen Emiliu, ale aj jej rodinu a všetkých z Rays of Sunshine.

Video nenechá chladných ani najväčších odporcov plnenia snov pred kamerami. O Modrom z neba a jemu podobných programoch si môžete myslieť, čo chcete. Je komerčné a plniť sny sa dá aj mimo kamier... Na druhú stranu pomáha a nebyť reklamy, z ktorej žije, nesplnilo by ani jeden sen. Všetko má skrátka svoje pre aj proti.

Nadácia Rays of Sunshine však nefunguje prostredníctvom televízie, nežije z reklamy a videá z plnenia snov uverejňuje na internete, ale nie kvôli zárobku. Ide o dobrý skutok, ktorý má potešiť nielen tých, ktorým sa sen splnil. Užijú si ho všetci. Dokonca aj tí, ktorí Škrečkovmu anglickému „bľabotaniu“ nebudú rozumieť. Skutky sú totiž niekedy viac než slová...

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, raysofsunshine.org.uk

Komentáre k článku


Stream naživo