2013-08-24 05:00:00
Dacia Duster, Renault Duster,
Dacia Duster, Renault Duster, Nissan Terrano
Zdroj: autoevolution.com

Prekabátený Duster sa volá Terrano. Skrášľovacia kúra od Nissanu mu prospela

Nissan Duster, teda Renault Duster, vlastne Dacia Terrano... skrátka to nové auto vyzerá omnoho lepšie než to staršie auto.

Škoda, že sa na naše cesty nedostane. Bude to už raz tak. Nissan potvrdil svoje pôvodné plány ponúkať Terrano mimo Európy. Odhalenie auta sa udialo v Indii a práve tento trh považuje automobilka z pohľadu Terrana za kľúčový. Nissan Terrano novej generácie nielenže vychádza z Dustera, on ním je. Má rovnaké motory, konštrukčne je úplne totožný a keby sa ocitol na európskom trhu robil by Dusteru zbytočnú konkurenciu. Navyše by si konkuroval aj v rámci značky (minimálne s drahším modelom Qashqai). Aby to s tými menami bolo ešte komplikovanejšie, Nissan Terrano bude v Indii alternatívou k Renaultu Duster, ktorý je vlastne Dacia Duster, ibaže s iným logom na kapote, mierne pozmenenou prednou maskou a bez pohonu 4x4. Zatiaľ sa nevie, či bude Terrano vybavený pohonom všetkých štyroch kolies. Podľa názvu a tradície by sme očakávali, že áno. Lenže ako vidieť  mená áut nie sú pre spoločnosti Renault a Nissan až také dôležité.

Nissan si na „poľudštení“ Dustera dal skutočne záležať. Okrem plastov vpredu a vzadu vymenil svetlá a vylepšil vnútrajšok vozidla. Aby sme za krajším Dusterom príliš nesmútili, facelift tohto rumunského lesníka by sa mal ukázať už na nadchádzajúcom autosalóne vo Frankfurte. Špionážne fotky faceliftu Dustera priniesol server autoevolution.com a môžete si ich pozrieť v galérii. Je na nich vidieť, že úpravy budú naozaj iba kozmetické, ale aspoň to. Dacia sa nesnaží totálne zrenovovať svoj úspešný model. Načo, veď na rok 2015 je ohlásená úplne nová generácia Dustera a rumunská automobilka je známa tým, že nikdy nevyhadzuje peniaze von oknom. Dobre jej tak. 


Zdroj: autoevolution.com
Zdroj: autoevolution.com

Automobilky sa do Indie tlačia ako do zasľúbenej zeme, no nie všetko je zlato, čo sa blyští. Nedávne ekonomické správy poukazujú na celkový pokles predaja áut v krajine kvôli dopadom hospodárskej krízy. Je celkom možné, že ani Terrano nebude mať v štáte s viac ako miliardou obyvateľov taký úspech aký Nissan očakáva a potom ktovie kam Terrano nakoniec zavíta.

Ján Hargaš
ZDROJ: autoevolution.com, cars.ru

Komentáre k článku


Stream naživo