2013-08-17 05:00:00
Ceny sa zvyšujú, šetriť
Defekt sa dá vyriešiť jednoducho: Nechať tak!
Zdroj: blog.carlist.my, cliotrophy.co.uk, newtiburon.com

Ceny sa zvyšujú, šetriť treba kde sa dá. Skúste sa zbaviť pneumatík...

Nie, nechystáme sa vám predstaviť novú diétu, ktorá by vám pomohla schudnúť. Ide nám o "gumy" aj na vašom aute!

Pri výbere pneumatík dbáme na množstvo údajov a predpisov. Chceme, aby bola jazda čo najekonomickejšia. Chceme aby auto "sedelo" na ceste ako prikované, a to za každých okolností. Pomôcť pri výbere najlepších pneumatík nám mali nové ilustrované štítky, ale ani tie nie sú zárukou, že nájdeme skutočne kvalitné gumy. A ak aj áno, z ich ceny sa nám zatočí hlava a celý proces výberu môžeme opakovať odznova. Otázka teda znie, či sa dá okrem benzínu ušetriť aj na pneumatikách? Odpoveď: Dá!

Máme pre vás radú hodnú blata... teda zlata. Čo tak pri nasledujúcej výmene pneumatík namiesto prezutia zvoliť iba vyzutie?

Zdroj: blog.carlist.my, cliotrophy.co.uk, newtiburon.com

Zdá sa vám to hlúpe? Vodič v nasledujúcom videu si myslí opak. Dilemu o vhodných pneumatikách vyriešil radikálne. Jednoducho ich neobul. Ako vyzerá jazda na ráfikoch a či je niečo také vôbec možné, posúďte sami. Otázka znie, ako by takúto „úspornú“ jazdu ohodnotili dopravní policajti a či by v prípade potreby auto dokázalo núdzovo brzdiť.

Expert v druhom videu otázku vhodného obutia na svoj pick-up neriešil. Bol iba lenivý zastaviť a prasknutú pneumatiku vymeniť. Pokojne pokračoval v jazde a odstaviť vozidlo ho neprinútili ani iskry, či kúsky plastu a kovu odletujúce od podvozku. Nuž pre niekoho je prísť na čas dôležitejšie než zachovať auto v celku. Žeby bolo služobné?

Ján Hargaš
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo