2013-07-05 06:20:00
Grid Girls prehliadka
Grid Girls sú súčasťoi každého podujatia F1, ale nielen nich.
Zdroj: gridgirls

Súčasťou pretekov F1 sú aj sexi dievčatá: ktoré sú podľa vás tie najkrajšie?

Predĺžený víkend je ideálnym riešením pre fanúšikov F1. Môžete si vychutnať tréningy, kvalifikáciu, aj preteky.

No a počas toho sledovať aj zábery na (takmer nevyhnutnú) súčasť takmer každých pretekov, nielen formulového šampionátu. Znie to možno ošúchane, ale k rýchlym strojom oddávna patria pekné dievčatá. Motá sa ich dosť aj okolo jazdcov. Na mysli však máme grid girls, start girls, či takzvané Paddock girl.

Súčasť štartovacej procedúry

Tie kedysi, keď boli súčasťou nedele iné preteky – dostihy, privádzali jazdcom na štart pripravené kone. Dnes je ich prínos rovnako dôležitý, hoci sa mnohí sústreďujú iba na pôvaby týchto dám. Akosi pri tom zaniká, že tieto dievčatá majú aj dnes dôležitú náplň práce. V paddocku, teda v  boxoch jednotlivých tímov sa o auto aj o jazdca postarajú mechanici, prípadne osobný tréner. Keď však autá „vyrolujú“ na štartovací rošt (grid), je pri každom aute jedna krásna dievčina. Grid girls (teraz už viete, odkiaľ sa vzal ten ich názov) majú okrem iného tabuľu s menom jazdca, aby „nezablúdili“ a všetci vedeli, z ktorého miesta odštartuje. Pohľad na nastupujúce krásky na štartovaciu rovinku, alebo ich odchod je hlavne pre mužských fanúšikov motoristického športu príjemnou súčasťou celých pretekov.

Trocha iné „roztlieskavačky“

Všimli ste si, že po konci pretekov, keď idú jazdci na vyhlásenie výsledkov, lemujú ich cestu tlieskajúce dievčat? Aj to je súčasť ich práce. V outfite vo farbách hlavného sponzora Veľkej ceny dotvárajú ucelený dojem z pretekov. Potom ešte nesmú chýbať pri stupňoch víťazov pri ich dekorovaní a ... vlastne to je všetko. Ďalej už „agentúrne správy mlčia“.

A aby sme nezabudli ešte ne jednu kategóriu: ak vás niekedy pozval tím do paddocku, teda do svojho zákulisia pretekov, iste ste si všimli, že aj tam sú dievčatá – sú alebo trvalou súčasťou tímu, alebo sú to hostesky rôznych agentúr, ktoré si tímy môžu objednať na preteky. Keď vám podá občerstvenie dievčina v tímovom overale, či podobnom oblečení, ešte aj tá káva ma lepšiu chuť...

Jozef Vydra
ZDROJ: Grid Girls

Komentáre k článku


Stream naživo