2013-05-20 12:15:00
Lamborghini Gallardo - nehoda
Lamborghini Gallardo - nehoda novinára sa stala v Číne.
Zdroj: carnewschina.com

Čínsky novinár pri teste úplne zdemoloval nové Lamborghini Gallardo

Nešťastný 30 ročný čínsky motoristický novinár šťastne prežil nehodu talianskeho superšportového testovacieho auta.

Stalo sa to potom, čo počas testovacej jazdy, ktorú zorganizovalo čínske zastúpenie talianskej značky pre tamojších žurnalistov, stratil kontrolu nad modelom LP560-4 s 5,2 litrovým motorom V10 s výkonom 406 kW (552 k). Bolo to na konci minulého týždňa a stalo sa to ráno na mokrej a klzkej diaľnici pri meste Hangzhou v provincii Jiangsu.

Novinár Zhu po nehode vystúpil z auta nezranený. Hoci bol vraj veľmi skúsený, napriek tomu nezvládol faceliftované vozidlo, ktoré debutovalo iba na jeseň minulého roka na autosalóne v Paríži. Predstavilo sa najmä redizajnovaným predným a zadným nárazníkom. Ale to asi nebol dôvod, pre ktorý by chcel Číňan vyskúšať ich odolnosť v strete so zvodidlami.

Pri opakovaných nárazoch kompletne zničil prednú a výrazne aj zadnú časť vozidla. Podľa portálu Car News China, ktorý informáciu priniesol ako prvý, je vozidlo úplne odpísané  a nebude sa vôbec dať zachrániť a teda ani opravovať. To je pozoruhodné, pretože  v tejto chvíli nie je jasné, či a koľko bude musieť čínsky novinár zaplatiť za spôsobenú škodu. Len pre zaujímavosť: cena nového vozidla v Číne je v prepočte približne 417 000 €. Uff, to musí byť ale pekne drahá už len poistka...

Zdroj: carnewschina.com
Zdroj: carnewschina.com

 

Rizikové Gallardo, alebo jeho vodiči

Je zaujímavé, že čínski novinári už takto a podobne „vyskúšali“ za posledných pár rokov takmer všetky superšporty. Možno im automobilky ešte za to aj zaplatia ako za reklamu – veď rozbiť Lamborghini Gallardo a vystúpiť z neho nezranený – to je argument!

Mimochodom, zdá sa, že Gallardo je v poslednom čase dosť rizikový model. Iba nedávno sa objavili fotografie rozmláteného auta, ktoré napasoval 38 ročný vodič do stĺpa priamo vo Varšave... Ešte že nám sa to stať nemôže. Na našom trhu sa totiž oficiálne toto, ani iné modely značky nepredávajú, takže nebude k dispozícii ani na test.


ZDROJ: carnewschina.com

Komentáre k článku


Stream naživo