2013-05-08 05:00:00
Mercedes-Benz SLR Stirling Moss
Mercedes-Benz SLR Stirling Moss získal meno po dnes 83 ročnom sirovi Mossovi, ktorý bol pretekárom aj v F1, no titul nikdy nezískal.
Zdroj: Mercedes

Kúpila Mercedes SLR Stirling Moss za milión dolárov, jazdiť v ňom nebude

Barbadoská speváčka Rihanna sa pekne plesla po vrecku, keď si dovolila narodeninový darček pre svojho bývalého.

Mercedes nebude šoférovať sama, ale jej (bývalý?) priateľ, spevák Chris Brown. O dvojici sa v poslednom čase toho narozprávalo a napísalo veľa. Hlavne o ich rozchodoch  a opätovných návratoch. Nikto v tejto chvíli nevie, či sú spolu, alebo nie, veď len pred pár dňami Chris „definitívne“ potvrdil, že sa s Rihannou rozišiel. Možno mu nezapasovala značka auta, ktoré od nej dostal na svoje narodeniny, ktoré oslavoval  6. mája... pritom sa tak snažila!

Netradičné vozidlo v limitovanej edícii

Mercedes-Benz SLR McLaren nebol úplne typickým superšportom, ale rýchle granturismo. To síce s vďakou privítala a kvitovali klienti trojcípej hviezdy, menej už tí, ktorí čakali nejaké gény McLarenu F1. Celé sa to zmenilo, keď vznikol model Mercedes-Benz SLR Stirling Moss. Je to posledné auto, ktoré vyvíjala automobilka zo Stuttgartu v spolupráci s formou McLaren a vzniklo z neho iba 75 kusov s karosériou z uhlíkového kompozitu. Pôvodný model SLR prišiel o čelné sklo a čelný rám, ktoré nahradil iba veterný štítok. Kompletne karbónová karoséria sa postarala o poriadne odľahčenie, vďaka čomu 478 kW (650 k) vidlicový osemvalec s objemom 5,5 litra a preplňovaný kompresorom poriadne „cvičí“ s autom. Vidno to aj na videu z relácie Top Gear, kde ho poriadne prehnali na dráhe. A k tomu ten zvuk...

Tento Mercedes dokáže zrýchliť na stovku iba za 3,5 sekundy a hoci nemá čelné sklo a teda ani strechu, je schopný dosiahnuť maximálnu rýchlosť 350 km/h. Škoda, že auto má iba automatickú prevodovku. No a jeden takýto zo spomínaných 75 kusov kúpila Rihana za okrúhly miliónik k Chrisovým 24. narodeninám . Navyše ešte nechala na  červené kožené čalúnenie vyšiť Brovnowe iniciály. Teraz bude mať chlapec problém: vybrať si, či sa pôjde previezť na Lamborghini Gallarde, alebo prevetrá Mercedes SLR v špeciálnej edícii.

Komentáre k článku


Stream naživo