2013-04-20 05:55:00
Lamborghini Aventador je policajným
Toto nie je celkom bežné policajné hliadkové auto, tu ide skôr o prestíž.

Lamborghini Aventador je policajným autom - v Dubaji

Lamborghini sa v poslednom čase nezdá. Bojím sa otvoriť mrazničku, aby sa odtiaľ nevykotúľalo jedno zmrazené.

Je to celkom prirodzené. Značka oslavuje 50 rokov a tak sú jej aktivity intenzívne. Pred pár dňami sa dostala na svetlo informácia, že model Aventador bude v policajných službách. V žiadnom filme, nie je to fikcia, ale skutočnosť.

No a kde by si mohli dovoliť drahé auto vo farbách polície? No predsa v Dubaji. „Policajné hliadky, k vašim službám,“ napísala na svojom twitterovom konte dubajská polícia a oznámila, že Lamborghini Aventador už má „doma“.

Nie je to však tak celkom bežné auto aj v tých končinách a preto jeho nasadenie vzbudilo zaslúženú pozornosť aj v domácom prostredí.

Zrýchli z nuly na stovku za menej ako tri sekundy, maximálku má 349 km/h. A stojí zhruba 300 000 eur, no takto vybavený model bol vraj za 420 000. No, nekúpte to za takú výhodnú cenu!

Bohatá krajina, ktorá paradoxne ešte nedávno takmer zbankrotovala. Napriek tomu sa v nej potkýnate o modely tých najznámejších, chcelo by to skôr formuláciu tých najdrahších značiek (a ruka v ruke aj tých najvýkonnejších). No zrejme si to môžu dovoliť. Navyše, je to vraj aj marketingový ťah turisticky atraktívneho miesta na zemi.

 

Ako sa vyjadril zástupca policajného riaditeľa, Chámis Muzajn, Lamborghini nie je vôbec určené na naháňanie cestných pirátov, s ktorými majú v Dubaji svoje problémy. Veď za prvé dva mesiace tohto roka tam prišlo o život pri nehodách 33 ľudí. Aventador je na ukazovanie turistom, vraj aby si uvedomili "aký štýlový je Dubaj". Na to ostatné má slúžiť už v blízkej budúcnosti nová flotila policajných vozidiel Chevrolet Camaro.

Jozef Vydra
ZDROJ: worldcarfans.com, drivearabia.com

Komentáre k článku


Stream naživo