2013-04-01 03:33:33
Mercedes 300 SL po
Unikátny Mercedes 300 SL Gullwing skončil neslávne po tom, čo ho nezvládol v zákrute mechanik reštaurátorskej dielne.
Zdroj: EPA, Mercedes

Mercedes 300 SL po renovácii rozbili počas testovacej jazdy

Vzácny automobil vzali na testovaciu jazdu 26-ročný mechanik a 19-ročný kamarát.

Pleidelsheim, Nemceko: Majiteľ zrenovovaného Mercedesu 300 SL coupé zostal v šoku, keď sa dozvedel, že jeho automobil zničil mechanik, ktorý ho vzal na skúšobnú jazdu. Škodu po nehode vyčíslili na približne 650-tisíc eur. Model, z ktorého vyrobili len 1 400 kusov, síce bol poistený, no majiteľ teraz opäť musí čakať niekoľko mesiacov, kým mu vozidlo dajú dokopy.

"Dokonalosť, kvalita a vášeň" je slogan reštaurátorskej dielne. Tú poslednú časť si zobral príliš k srdcu zamestnanec dielne, 26-ročný mechanik, keď vzal vzácny automobil s krídlovými dverami a trojlitrovým šesťvalcom s priamym vstrekovaním na testovaciu jazdu. Podľa Petra Widenhorna, hovorcu policajného oddelenia v Ludwigsburgu, šofér rozhodne nedodržal predpísanú rýchlosť 80 kilometrov za hodinu v jednej zo zákrut. Najmä preto havaroval neďaleko nemeckého Stuttgartu. Pri nehode sa vozidlo dokonca prevrátilo, a tak je poškodené v podstate na celom povrchu. Vodič i jeho 19-ročný spolujazdec, učeň z autodielne, našťastie vyviazli bez zranení. Na vine určite nie je vozidlo, pretože jeho majiteľ sa s ním pravidelne zúčastňoval na historických rely pretekoch a dokázal s ním jazdiť veľmi rýchlo.

Zdroj: EPA, Mercedes
Zdroj: EPA, Mercedes

Mercedesu 300 SL je jedným z najslávnejších áut histórie. Vyrábať ho začali v roku 1954 a produkcia trvala len tri roky. Okrem iných si ho zadovážili také hviezdy ako Sophia Loren, Gina Lollobrigida, Romy Schneider alebo Clark Gable. V roku 1999 sa tento model dostal do rebríčka 25 najvýznamnejších automobilov na svete. Vlani jeden z týchto modelov s hliníkovou karosériou predali na dražbe v Arizone za 4,62 milióna dolárov.

Jozef Vydra
ZDROJ: SITA, spiegel.de

Komentáre k článku


Stream naživo