2023-04-13 17:50:00
Ford Mustang Mach-E
Ford Mustang Mach-E
Zdroj: Ford Motor Company

A je to tu: Ford výrazne znižuje cenu svojho elektrického Mach-E. Dole o 15-tisíc eur!

Aj na Slovensko nakoniec dorazilo masívne zlacňovanie elektromobilov, ktoré hlásil Ford pred pár mesiacmi.

Je to tu a je to naozaj cítiť. I keď je Mach-E stále relatívne drahé auto, má tiež slušnú výbavu a veľké batérie už v základe. Samotný základ je v porovnaní aktuálne lacnejší o takmer presne 11-tisíc eur. Najvyššia výbava s najväčšou batériou a s pohonom AWD je lacnejšia takmer o 15-tisíc (14 500 eur).

Nové ceny sa odvíjajú od výbavy vozidla, výkonu a kapacity batérie. V prípade základnej výbavy Mach-E s pohonom iba zadnej nápravy, s výkonom 195 kW a s batériou s kapacitou 75,7 kWh je aktuálna cena aj s trvalým bonusom na úrovni 55 990 eur. Výbava Premium s najvyššou kapacitou batérie 98,7 kWh a s výkonom 216 kW v cene 63 990 eur. Už základná výbava je bohatá a okrem Full LED svetiel, 18-palcových kolies a automatickej klímy ponúka tiež digitálny prístrojový štít a 15,5 palcovú vertikálnu obrazovku infotainmentu.Dokúpiť si môžete metalický lak za 1290 a sadu Technology Plus s elektrickým kufrom, s poťahom Premium Sensico a elektrickými prednými sedadlami za 2350 eur.

Dôvodom na výrazné zniženie cien je oficiálne optimalizácia výroby elektromobilov značky Ford a využitie lacnejších batérií, no pravdou je, že ak by ceny neznížila Tesla, Ford by veľmi nemal dôvod znižovať cenu až takto. Bez pochýb je ale znižovanie cien elektromobilov trendom, ktorého sa skôr či neskôr chytia aj ostatní výrobcovia. Výroba beží aj u veľkých automobiliek v čoraz vyšších otáčkach a úspory z rozsahu sa začínajú reálne ukazovať. Navyše sú dnes na trhu skutočne dostupnejšie batérie s podobnými parametrami, no a zabudnúť netreba ani na kľúčový konkurenčný boj. Uvidíme, kto sa pridá najbližšie.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Ford

Komentáre k článku


Stream naživo