2022-09-26 21:50:00
Maserati GranTurismo Nettuno V6
Maserati GranTurismo Nettuno V6 2023
Zdroj: Maserati

FOTO: Maserati ukázalo nové Gran Turismo aj s benzínovým motorom

Maserati Gran Turismo ešte nie je oficiálne uvedené do sveta, no predsa sme videli už dve verzie.

Prvou je verzia Folgore, ktorú ste mohli spoznať v tomto článku. Folgore je čisto elektrický stroj, ktorý má nadväzovať na uhladený a stále svieži dizajn minulej generácie modelu Gran Turismo, avšak Podkapotou má celkom novú pohonnú sústavu. Hovorí sa, že by Gran Turismo Folgore malo byť skutočným pokladom, až ikonou značky, ktorá si preň prichystala mimoriadne parametre. Auto by malo mať tri elektromotory (dva vzadu) a celkový výkon vyšší než 1200 koní. To znamená zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 2,6 sekundy a maximálnu rýchlosť až 320 km/h. Pritom však značka tvrdí, že auto vie mať aj slušný dojazd. Pri dynamickej jazde si ho samozrejme miniete veľmi rýchlo, no to platí aj o benzínovom GranTurisme.

Predsa len, výkon, ktorý ponúka motor V6 v MC20 je mimoriadny a pravdepodobne aj návykový. 456 kW a 729 Nm sú údaje, ktoré k tomuto Nettuno motoru patria v prípade superšportového MC20. GranTurismo by sa mohlo pohybovať niekde okolo tejto úrovne, no presné údaje zatiaľ nemáme.

Nové GranTurismo dizajnovo jednoznačne vychádza zo svojho predchodcu. Auto má ale mnoho drobných odlišností, najvýraznejšou sú vertikálne orientované predné svetlá. Opäť platí, že presnejšie info a pohľad do kabíny budeme mať až neskôr počas roka. Auto pôjde do predaja v benzínovej i elektrickej verzii budúci rok.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Maserati

Komentáre k článku


Stream naživo