2022-01-12 10:30:00
Citroen C5 Aircross facelift
Citroen C5 Aircross facelift 2022
Zdroj: Citroen

FOTO: Citroen C5 Aircross prekonal facelift. Vydal sa v šľapajach menšieho C4

Citroen C5 Aircross má novú tvár, zadné svetlá a interiér.

Jedno z najpohodlnejších SUV vo svojej triede pokračuje ďalej a v polovici životného cykla dostáva aktualizáciu zovňajšku aj interiéru. Model získal novú prednú masku, novú grafiku denných svetlometov i LED svetelný pás spojujúci logo so svetlami. Nové tvary má predný nárazník, auto sa snaží byť pocitovo širšie a športovejšie. Vzadu sú zmeny minimálne, svetlá majú rovnaký tvar, avšak mierne odlišnú grafiku.

Vnútri možno nájsť novú palubnú dosku so širokouhlým centrálnym displejom infotainmentu, aký poznáme z modelu C4 Aircross. C5 má tiež desať palcov a displej trčí na najvyššom bode tak, aby bol čo najlepšie viditeľný. Podstatné je, že auto si ponechalo dedikované ovládacie prvky vzduchotechniky a ďalších dôležitých prvkov, tie sa nachádzajú pod displejom. Nový je aj volič režimov automatickej prevodovky. Namiesto páky tam už je len zapustený prepínač. Namiesto celej ruky, či jej časti, tak budete ovádať prevodovku prstíkom, možno dvoma.

Podkapotou by sa nemala konať žiadna revolúcia. Zobrazené modely majú plug-in hybridnú techniku, ktorú už poznáme zo súčasnej verzie. Hybrid by mal ešte stále dopĺňať (menší) výpočet benzínových trojvalcov PureTech a podobne ako pri najnovších modeloch koncernu, aj tu by sa mala zachovať prítomnosť naftového motora. Predpokladám, že v oboch prípadoch pôjde o možnosť kombinácie s manuálnou i automatickou prevodovkou.

Vozidlo s aktualizovaným kukučom a technikou má ísť do predaja a do rúk prvých zákazníkov v lete tohto roka. Doteraz si C5 Aircross v Európe kúpilo vyše 200 000 zákazníkov.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Citroen

Komentáre k článku


Stream naživo