2021-11-16 15:18:00
Volkswagen ID.5 v MoonCity
Volkswagen ID.5 v MoonCity v Bratislave
Zdroj: Ján Hargaš

Volkswagen priviezol na Slovensko úplne nový ID.5 – SUV Coupé nájdete v Auparku

Doslova dva týždne po svetovej premiére si nový model značky Volkswagen môžete pozrieť osobne.

Stačí zájsť do Auparku v Bratislave na prízemie. Naľavo od hlavného vchodu je naďalej otvorená expozícia elektromobility zvaná Mooncity e-mobility store, kde sa rovno vo výklade nachádza nové ID.5. Je relatívne nenápadné vo svojej sivej farbe, no keď k nemu prídete bližšie, štíhly dizajn odhalí masívne autisko so skutočne veľkým batožinovým priestorom. Klasický liftback zvýšený o batérie a veľké kolesá ponúka ako dostatok priestoru vzadu, tak i v kufri. 549 litrov v batožinovom priestore nie je málo, slabinou však môže byť priestor nad hlavou v druhom rade. Basketbalisti sú však pravdepodobne jediní s potenciálom sťažovať sa.

ID.5 je odvodené od ID.4. Hlavným rozdielom je karoséria so splývajúcou zadnou časťou, ktorá z neho robí SUV-kupé. Napriek dynamickému dizajnu funkčnosť nijako neutrpela, výška stropu nad zadným sedadlom je menšia iba o 12 mm.

Zdroj: Ján Hargaš

Rovnako ako ID.4 aj ID.5 využíva modulárnu stavebnicu elektromobility MEB koncernu Volkswagen. Znamená to, že má štandardne pohon zadných kolies, vrcholná športová verzia ID.5 GTX má pohon všetkých kolies dvoma elektromotormi. Na začiatku predaja budú na výber tri motorizácie v kombinácii s rovnakou batériou s kapacitou 77 kWh netto, umožňujúca dojazd podľa motora od cca 480 do 520 km. ID.5 môže mať elektromotor s výkonom 128 kW (174 k) alebo 150 kW (204 k), dva elektromotory ID.5 GTX spolu poskytujú maximálny systémový výkon 220 kW (299 k).

Nový Volkswagen ID.5 si budú môcť zákazníci na Slovensku objednávať pravdepodobne už od januára 2022, kedy by mali byť zverejnené prvé cenníky na internetovej stránke importéra a u autorizovaných predajcov značky Volkswagen. Po spustení predpredaja, resp. na začiatku predaja bude – rovnako ako pri doterajších modeloch radu ID. – na výber niekoľko predkonfigurovaných verzií pre uľahčenie procesu objednávania a zrýchlenie výroby prostredníctvom zjednodušenia logistiky.

Keď sa vám do Auparku nechce, či to máte ďaleko, náplasťou je galéria.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo