2021-11-12 14:30:00
Ford Mondeo z Číny
Ford Mondeo z Číny

Ford Mondeo v novej podobe. Crossover sa ukázal v Číne

A ani to veľmi nechcel. Fotky sa však dostali na internet a tak máme o čom písať.

Náhrada za súčasný Ford Mondeo/Fusion je už za dverami. Mondeo má v Európe skončiť budúci rok a jeho náhradník by mal prísť v krátkom slede. Otázkou zostáva, či sa naďalej bude volať Mondeo, alebo si radšej zvolí iné meno. Nech je to ako chce, toto je nové čínske Mondeo a je veľmi pravdepodobne, že najmä ak ide o koncepciu a dizajn, má blízko k budúcemu európskemu "Mondeu."

Auto na obrázkoch má blízko k modelu Evos a zároveň k Mustangu Mach-E. Najmä z hľadiska dizajnu a tak trošku aj koncepcie. Kým Evos i Mach-E sú akýmisi hatchbackmi/kombi, čínske Mondeo verí trojpriestorovej karosérii v štýle zvýšeného cross sedanu.

Niečo podobné už v Európe skúšalo napríklad Volvo a aktuálne tejto karosérii verí Polestar, no nie je jasné, či auto bude sedan, len sedan, alebo aj kombi/len kombi. Jasné, trošku tápame, ale to nič nemení na fakte, že auto na obrázkoch ide v línii, ktorú odhalili samotní zástupcovia značky Ford a ktorá od budúceho Mondea očakáva podstatne lepšie predaje aj vďaka primiešaniu SUV DNA. Vzniknutý crossover tak môže byť dostatočne zaujímavý aj pre čoraz náročnejšiu klientelu v EÚ.

Nepochybne auto musí byť v súčinnosti s emisnými normami, takže nič iné ako plug-in hybrid a azda aj elektromobil netreba čakať. Ak pôjde o elektromobil, bude to taký soft Mach E konkurujúci práve modelu Polestar.

Auto na fotografiách má Podkapotou priam "archaický" motor 2,0 s výkonom cca 240 koní - niečo podobné zdobilo Mondeo ešte pred pár rokmi. Auto má na dĺžku 4935 mm a rázvor je 2945 mm. Pozeráte sa na patentové obrázky priamo od Fordu, ktoré sa cez čínske úrady dostali na net. V galérii sú tiež špionážne fotky od Motor1.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1

Komentáre k článku


Stream naživo