2021-04-30 11:30:00
Dacia Logan MCV 2022/Dacia
Dacia Logan MCV 2022/Dacia Grand Duster 2022
Zdroj: motor1.com

Toto je nová Dacia Logan MCV Stepway: Silné meno sa vracia aj s novou technikou

Toto auto by mal byť nový Logan MCV Stepway. Fotografi ho zachytili na snehu vo Švédsku.

Magazín Motor1.com uverejnil špiónske zábery nového modelu značky Dacia. Jeho meno by malo znieť takto: Dacia Logan MCV. Stále by to však mohol byť aj Grand Duster. Jedno alebo druhé, auto tejto karosérie sa ukáže na prelome rokov a na trh má doraziť už budúci rok. Vizážou pripomína prvú generáciu modelu Logan MCV, ktorá bola svojho času veľmi obľúbená, pretože kombinovala dnes už typické zbrane Dacie: veľa priestoru, extrémne nízka cena. 

Autá by však nemali mať okrem mena spoločné vlastne nič. Vozidlo, na ktoré sa pozeráte, bude stáť na platforme CMF-B Low, na ktorej stojí aj Logan aj Sandero. Platforma je tým najmodernejším a zároveň najbezpečnejším, čo Dacia kedy ponúkala. I keď spomínané autá získali nízke hodnotenie z nárazových skúšok, netreba strkať hlavu do piesku. Vyššie uvedené totiž platí. 

Nová platforma okrem vyššej tuhosti a lepších materiálov i lepších deformačných zón prináša i množstvo novej techniky. Toto auto by malo ponúknuť dokonca hybrid odvodený od hybridu v modeli Clio E-TECH. Malo by mať nižšiu úroveň rekuperácie a teda aj nižší výkon elektromotora, menšiu baterku, a teda aj nižšiu cenu. V podstate tak zákazníci dostanú modernizovaný motor 1,6 SCe s miernou pomocou dvoch alebo jedného elektrického motora a dnes už priam ikonické spojenie atmosférického štvorvalca a Dacie môže byť späť. Ale pekne emisne čistejšie a v rámci nových noriem. Motor by mali doplniť známe agregáty 1,0 TCe a 1,3 TCe. Bez nafty. 

Nech už sa auto bude volať Logan MCV, alebo Grand Duster, malo by ponúknuť aj 7-miest podobne ako končiaci model Lodgy. Neponúkne však pohon všetkých kolies, no jeho strata čaká aj Duster v ďalšej generácii, aspoň tak to vidí francúzsky L´Argus magazín. 

 Auto na obrázkoch zaujme jednak veľkopriestorovou karosériou, no tiež zvýšenou svetlou výškou, preto ten prívlastok Stepway. Minimum informácií, ktoré sa z automobilky dostávajú von vytvárajú všemožné špekulácie. Internety sú napríklad zmätené, či je toto - Grand Duster/Logan MCV Stepway náhrada za Daciu Bigster, ktorej prototyp sme videli pred pár mesiacmi. Vyzerá to však tak, že tieto dva modely uvidíme jeden vedľa druhého a pekne postupne za sebou. Nezabúdajme, že Dacia = Lada... 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1.com, L´Argus

Komentáre k článku


Stream naživo