2020-10-09 15:00:00

BMW rad 4 už na Slovensku aj s kontroverznými ľadvinkami: Naživo vyzerá lepšie

BMW radu 4 prichádza aj na Slovensko v novej generácii.

 

Nebudem vás presviedčať o opaku, možno vás presvedčí galéria. A možno vás nepresvedčí nič. A veď prečo by malo. Vnímanie dizajnu je vždy subjektívne a vychádza z vlastnej histórie, výchovy a naučeného vnímania krásna.

Ale mne nový rad 4 vôbec nepríde kontroverzný. Nová maska s veľkými vertikálnymi ľadvinkami autu svedčí, odlišuje ho a dodáva mu ostrý športový vzhľad. Predpokladám, že auto bolo dizajnované s tým, aby si človek pre takto peknú vizáž musel priplatiť pár športových doplnkov. Ale tak to má byť, a tak je to správne...

Nový retromoderný rad 4 si môžete kúpiť v cene od 45 750 eur s prepĺňaným dvojlitrovým štvorvalcom s označením 420i. Auto bude mať maximálny výkon 184 koní a už v základe ponúkne automatickú prevodovku. Výkonnejší variant štvorvalca má názov 430i a ponúkne 258 koní. V oboch prípadoch si môžete priplatiť za športovú automatickú prevodovku s rýchlejšími reakciami. Oba štvorvalce sú zatiaľ len vo verzii so zadným náhonom, xDrive získate jedine k verzii, ktorú vidíte na obrázkoch. Ide o model M440i s maximálnym výkonom 374 koní a so zrýchlením z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy. Táto verzia štartuje na úrovni 67-tisíc eur, no netreba sa ani priveľmi snažiť a dostanete ju na cca 90 000 tak ako v prípade vystaveného kúska. Aby som nezabudol, šesťvalec 440i je mild-hybrid.

Z nafty je na výber jedine motor 420d. Buď s xDrive alebo bez, v oboch prípadoch s výkonom 190 k. Auto si už môžete konfigurovať i objednávať.

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo