2020-02-06 16:15:00
Hyundai i20 2020
Hyundai i20 2020
Zdroj: Hyundai

Nová generácia modelu Hyundai i20 už v Ženeve

Dlho očakávaná nová generácia malého hatchbacku i20 príde už tento rok.

Hyundai Motor zverejnil prvé nákresy novej generácie modelu i20. Nová generácia bude od základov iná v porovnaní s tou súčasnou. Zároveň pôjde o prvé vozidlo značky Hyundai v Európe s novým dizajnovým jazykom Sensuous Sportiness (Zmyselná športovosť).

Sensuous Sportiness dizajnéri charakterizujú ako vyváženie štyroch základných prvkov: proporcie, architektúra, štýl a technológia. Zámerom tohto dizajnového smeru je obohatiť vozidlá značky Hyundai o prirodzenú krásu a výrazným vzhľadom vytvoriť vyššiu emotívnu hodnotu a príťažlivosť, tak sa píše v tlačovej správe.

Oči ale vidia, že prvé skice ukazujú športovejšie krivky vozidla. Prednej časti dominuje kaskádovitá mriežka chladiča, vzadu kraľujú horizontálne svetlá plynulo spojené so zadným sklom. Všimnúť si možno výraznejšiu šírku i nižší športovejší postoj automobilu.

V kabíne by sa mala objaviť kompletne prepracovaná palubná doska s horizontálnymi lištami, digitálny prístrojový štít a veľký displej infotainmentu. Oba displeje by mali dosiahnuť rozmer 10,25 palca.

Nová, v poradí tretia generácia modelu i20 sa predstaví v marci 2020 na autosalóne v Ženeve. Ďalšie detaily budú zverejnené už čoskoro.

Zdroj: Hyundai

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo