2018-09-01 14:50:02
Toyota Auris Hybrid
Toyota Auris Hybrid
Zdroj: © gims.swiss, Toyota

Po Avensise končí aj Auris. Toyota škrtla v Európe ďalšie silné meno

Toyotu Avensis už novú nekúpite. Podobný osud čaká aj populárny model Auris.

Príbehy oboch modelov sú v niečom podobné, v inom celkom odlišné. Kým Avensis končí preto, lebo Toyota ukončila jeho výrobu, Auris končí preto, lebo náhradník už meno Auris neponesie. Toyota oznámila, že hatchback a kombi nižšej strednej triedy (segment C) budú opäť niesť meno Corolla. A to aj v Európe. Budúca generácia modelu Auris sa pritom predstavila na autosalóne v Ženeve na jar tohto roku. Ibaže Auris už nebude.

Namiesto toho sa do Európy vráti silné meno Corolla. Niežeby sa Corolla v Európe nepredávala. Avšak racionálny sedan a najspoľahlivejšie a najpredávanejšie auto vôbec nedokázalo osloviť toľko zákazníkov, ako by si značka priala. Corolla v Európe jednoducho nemala na ružiach ustlané. Aj preto, lebo išlo o sedan, no hlavne preto, lebo nemala v ponuke hybrid. Auris a Auris kombi (Touring Sports).

Pre absenciu hybridného pohonu pritom vykapal aj Avensis. Solídny sedan i veľké kombi už sámé o sebe postupne strácali fanúšikov. A to v prospech atraktívnejších európskych konkurentov. Avšak Toyota bez hybridnej motorizácie v Európe jednoducho nemala šancu. Čisto európsky model sa ale Toyote elektrifikovať jednoducho neoplatilo. Azda preto Toyota ohlásila, že Avensis nahradí veľkým sedanom Camry s výhradne hybridným pohonom.

Corolla bude na našom trhu dostupná v troch karosárskych prevedeniach – hatchback, kombi i sedan. Tri verzie budú mať dostupné tri verzie pohonu, z toho dva hybridy. Základom bude benzínový turbomotor s objemom 1,2 litra. Hybridné verzie budú založené na 1,8 litrovom a 2,0 litrovom atmosférickom motore.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo