2018-04-01 04:20:00
Subaru Forester 2019
Subaru Forester 2019
Zdroj: Subaru

Subaru predstavilo nový Forester. Nový dizajn a nový motor bez turba

Subaru uviedlo nový Forester stojaci na novej globálnej platforme. Bez prepĺňania.

Na autosalóne v New Yorku sa roztrhlo vrece s modelmi SUV. Ďalšou zo zaujímavých premiér je nový Forester. Jeho americká verzia príde na trh iba s jedným atmosférickým motorom.

Nové Subaru Forester stojí na novej globálnej platforme. Tá využíva viac vysokopevnostných ocelí, má nižšiu hmotnosť a pritom vyššiu tuhosť. To všetko v prospech jazdných vlastností a pasívnej bezpečnosti.

Nový Forester sa prezentuje výraznejšími svetlometmi, výraznou mriežkou chladiča. Všetko pre pocit väčšej robustnosti a veľkosti. Auto sa vďaka novému dizajnu lepšie vtlačí medzi najnovšie modely značky, najmä vďaka mriežke chladiča a predným svetlometom sa Forester ponáša na nové veľké SUV Ascent. Rovnaké je to aj v interiéri. Zákazníci túžiaci sa odlíšiť od ostatných, môžu siahnuť po výbavách s farebnými doplnkami vonku i vnútri.

Zdroj: Subaru

Zaujímavou novinkou je systém rozoznávania vodiča, ktorý na základe rozoznávania tváre dokáže rozoznať až piatich vodičov a prispôsobiť im automaticky sedenie, zrkadlá atď... Auto má na palube množstvo asistenčných systémov vrátane adaptívneho tempomatu a núdzového brzdenia. O bezpečnosť sa pochopiteľne stará EyeSight systém, ktorý má americký Forester už v základe. 

Podkapotou americkej verzie je výhradne benzínový boxer štvorvalec s objemom 2,5 litra. Motor má údajne 90% dielcov nových. Má priame vstrekovanie, vyššiu efektivitu a nižšie emisie. Spojený je iba s automatickou CVT prevodovkou a stálym pohonom všetkých kolies. Má 182 koní a 238 Nm. Či v budúcnosti pribudne aj prepĺňaná verzia, alebo skôr hybridný model, zostáva zatiaľ otázne. Rovnako ako európska motorizácia, no stavili by sme na inovovaný benzínový štvorvalec s objemom 2,0 litra a neskôr hybridnú verziu. 

Nový Forester narástol. Najlepšie to dokumentuje väčší rázvor. Nová platforma umožnila dosiahnuť viac priestoru pre pasažierov a to aj tých vzadu. Nový Forester meria 4,625 metra na dĺžku, 1,815 metra na šírku a 1,73 metra na výšku. Rázvor je 2,67 metra a svetlá výška 22 cm. Aj keď ide o celosvetovú premiéru, o európskej verzii zatiaľ nepadlo ani slovko. Do jesene ale určite budeme vedieť viac. 

Zdroj: Subaru


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Subaru

Komentáre k článku


Stream naživo