2018-03-31 12:40:14
Atlas Tanoak pickup koncept
Atlas Tanoak pickup koncept
Zdroj: Volkswagen

Dostane pickup VW Amarok väčšieho brata? Toto je VW Atlas Tanoak

Volkswagen to na autosalóne v New Yorku skutočne rozbalil. Dva veľké koncepty predchádzajú sériové modely.

Pred pár dňami sme vám ukázali koncept športového kupé SUV odvodeného od modelu Atlas. Koncept sa volá Atlas Cross Sport a ako sériový model doplní zväčšujúcu sa ponuku značky Volkswagen v USA. Ďalší koncept odvodený od modelu Atlas dostal meno Tanoak (Tanoak je skrátený názov pre vždyzelený dub vyskytujúci sa na západe USA). Volkswagen síce zatiaľ nemá pre Atlas Tanoak výrobné plány, no taktiež podotkol, že pokiaľ zacíti záujem zo strany zákazníkov, model dostane sériovú podobu. Koncept zaujme výrazným svetelným podpisom a LED-kami šíriacimi sa naprieč karosériou až k logám VW.

Atlas Tanoak pickup truck concept patrí podľa svojich rozmerov do hornej polovice kategórie stredne veľkých pikapov. V porovnaní s modelom Amarok, ktorý je Európanom dobre známy, je Atlas Tanoak o rovných 10 centimetrov dlhší. Na dĺžku má 5,43 metra, šírka je 2,02 metra a výška 1,84 metra. Rázvor je o 16 centimetrov dlhší – 3,26 metra. Väčšia je aj ložná plocha. Dĺžka nákladného priestoru je 162,8 cm, šírka je 145 centimetrov a výška 53 cm. V prípade sklopenia veka sa predĺži na necelých 230 cm. To je dosť na to, aby mohol Tanoak odviezť väčšiu štvorkolku.

Zdroj: Volkswagen

Tanoak je dostupný len v plnohodnotnom päťmiestnom usporiadaní. Kabína by mala ponúknuť dostatok priestoru pre päticu pasažierov. Vozidlo pritom stojí na modulárnej platforme MQB tak ako model Atlas. Tak ako Atlas Cross Sport Concept aj Tanoak má digitálny kokpit a dotykové plochy kam len vodič dosiahne.

Podkapotou konceptu je 3,6 litrový šesťvalec FSI s maximálnym výkonom 206 kW (280 k) a s maximálnym krútiacim momentom 360 Nm. Z 0 na 100 km/h tak zrýchli za 8,5 sekundy. Spojený je s automatickou 8-stupňovou prevodovkou a pohonom všetkých kolies 4MOTION. Auto disponuje niekoľkými jazdnými režimami vrátane režimu pre jazdu po meste, ale tiež terénne módy vrátane redukcie. Auto má terénne pneumatiky s rozmerom 275/55 a s 20 palcovými diskami.

Zdroj: Volkswagen


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo