2018-01-26 16:41:49
Nová Trieda A
Nová Trieda A
Zdroj: Mercedes

Mercedes ukázal novú Triedu A. Premiéra už o pár dní

Videli sme už palubnú dosku, dnes sa prvýkrát ukázala Trieda A aj zvonka. Tajomná fotografia prezrádza dosť.

Mercedes Triedy A má nahradiť úspešného predchodcu a zároveň bude prvým z novej generácie kompaktných modelov.

Nová generácia Mercedesu Triedy A sa odhalí na svetovej premiére o týždeň už 2. februára v podvečerných hodinách. Premiéru si môžete pozrieť naživo na tomto linku. Následne si budete môcť auto obchytkať na autosalóne v Ženeve.

Nová Triedy A je prvou lastovičkou z kŕdľa novej generácie kompaktných modelov značky. Kým doteraz sa kompaktné verzie Mercedesov dali zhrnúť nasledovnými písmenkami: A, B, CLA, GLA, nová generácia modelov bude širšia. Medzi inými pribudnú aj písmenká ako GLB, A sedan...

Úlohou novej generácie Triedy A bude predefinovať kompaktný prémiový automobil. Nebude už menej vybavenou verziou veľkých luxusných áut značky, bude už len menšou verziou.

Dokázali to obrázky palubnej dosky a dokazujú to aj prvotné informácie o bohatosti výbavy. Jednou z mnohých technologických vychytávok je MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Jedinečnou vlastnosťou tohto multimediálneho systému je jeho schopnosť učiť sa vďaka umelej inteligencii.

Jeho ďalšie silné stránky zahŕňajú širokouhlý multimediálny systém s vysokým rozlíšením s dotykovým ovládaním, navigačný displej s technológiou rozšírenej reality a inteligentné ovládanie hlasom s prirodzeným rozpoznávaním reči, ktoré sa aktivuje slovami „Hey Mercedes“.

Zdroj: Mercedes

Podkapotou by nové A-čko a následne aj ďalšie modely mali disponovať kompletne novou paletou štvorvalcových motorov. Trieda A by sa (v závislosti od trhu) mala pochváliť tiež motormi s objemom 1,3 litra, ktoré boli vyvinuté v spolupráci s alianciou Renault-Nissan. Ohlásený je tiež príchod nových štvorvalcov s objemom 1,5 litra a aj najväčšie dvojlitre budú inovované. Vrcholom ponuky bude naďalej verzia A45 s výkonom presahujúcim 400 koní. Pod ňou sa ocitne nová verzia s označením A35, ktorá bude vstupnou bránou do modelového portfólia AMG. A údajne sa dočkáme tiež hybridnej a elektrickej verzie. 

Dizajn A-čka a ďalších kompaktov ovplyvňuje evolúcia aktuálneho dizajnového jazyka. Jej najzreteľnejšou ukážkou bol doteraz model CLS. 

Zdroj: Mercedes


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo