2017-05-17 12:45:00
BMW M5 2018
BMW M5 2018
Zdroj: BMW

VIDEO Nové BMW M5 oficiálne: 600 koní a M xDrive!

BMW vypustilo do sveta prvé oficiálne informácie, fotografie a video úplne novej generácie BMW M5.

Ako ste už dozaista tušili, nová M5 bude tak ako Mercedes E 63 k dispozícii výhradne s pohonom všetkých štyroch kolies. Svoju špeciálnu športovú verziu pohonu oboch náprav volá BMW M xDrive a v prípade novej M5 ide o skutočne výnimočný systém. Vodičovi ponúkne tri režimy – 2WD, 4WD a 4WD Sport. V základnom režime 2WD je M5 naďalej automobil s pohonom výhradne zadnej nápravy. Zmena režimu na režim začínajúci štvorkou ale všetko zmení a ak treba, do boja o trakciu sa zapoja aj predné kolesá, a to na základe údajov z centrálnej „inteligentnej“ riadiacej jednotky, ktorá rozhodne koľko krútiaceho momentu sa posunie dopredu. Okrem pohonu všetkých kolies Bavori pridávajú aj M aktívnych diferenciál na zadnej náprave pre ešte lepšiu trakciu.

O pohon veľkého superšportového sedanu sa stará opäť 4,4 litrový motor V8, ktorý má po novom rovných 600 koní (441 kW) a viac než 700 Nm krútiaceho momentu. To dovolí autu zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy a ani zrýchlenie na 200 km/h nenechá podľa BMW jedno srdce celé.

Bavorák bude dostupný s viacerými režimami kontroly stability podvozku a trakcie a bude spojený výhradne s 8 stupňovou automatickou prevodovkou Steptronic. Viac naznačí a ukáže video, pod článkom nájdete aj zopár kamuflovaných obrázkov.

Automobil sa kompletne odhalí v nasledujúcich mesiacoch.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo