2017-04-29 04:35:00
Autosalón v Bratislave 2017
Autosalón v Bratislave 2017
Zdroj: Ján Hargaš

Ford Mustang je najpredávanejšie športové auto na svete

Aj keď sa dnes za športové označuje všeličo, medzi športovými autami dominuje práve Mustang.

Ford odštartoval novú generáciu modelu Mustang v roku 2014. Automobil sa stal okamžite hitom doma v USA, no vďaka globálnej stratégii predaja automobilu sa veľká časť produkcie vyváža za hranice Spojených štátov amerických.

Od roku 2015 Ford v závode Flat Rock v USA vyrobil takmer 400-tisíc Mustangov, z toho necelých 100-tisíc vycestovalo za hranice domácej krajiny.

Ford Mustang sa tak v priebehu necelých dvoch rokov zmenil z americkej ikony na najpredávanejšie športové auto sveta. Ročne sa po celom svete predá 150 000 Mustangov.

Mustang je dostupný už v 140 krajinách sveta a jeho popularita nemôže byť vyššia. A očividne mu neuškodili ani crash testy EuroNCAP, v ktorých síce získal len dve hviezdy, no zároveň je v podstate jediným športovým autom, ktoré sa týchto testov zúčastnilo. Vtipne by sa dalo poznamenať, že možnože je Mustang najbezpečnejším športovým autom, keďže získal podstatne viac hviezd ako iné „konkurenčné“ modely s podstatne nižšími predajmi.

Nesmieme tiež zabúdať, že faceliftovaný Mustang si svoje pošramotené „búracie“ renomé v očiach Európanov značne vylepší vďaka aktualizácii pre nový modelový rok, v ktorej získa tie asistenčné systémy, ktorých absenciu mu NCAP vyčítalo. A keďže pri Mustangu všetkých trápia práve hviezdičky a pípajúci asistenti... Úprimne, ľudia by ho kupovali aj keby mu z volantu trčal dlhý ostrý hrot. Legenda je legenda. 

Mustang si môžete okrem showroomov Fordu vychutnať aj na autosalóne v Bratislave, kde sa objavil v tejto žltej farba so zasúvateľnou strechou.

Zdroj: Ján Hargaš

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo