2017-04-21 12:40:00
Mercedes A Sedan koncept
Mercedes A Sedan koncept 2017

Mercedes A Sedan: nový model sa vtlačí medzi hatchback triedy A a CLA

Mercedes na autosalóne v Šanghaji predstavil koncept, ktorý naznačuje nielen nový model, ale tiež vzhľad všetkých kompaktov značky.

Kompaktných modelov Mercedesu bude viac a budú vyzerať podobne ako koncept. Mercedes cíti, že jeho kompaktné modely majú vyšší potenciál a v nasledujúcom období chce priniesť hneď trojicu nových modelov. Jedným z nich bude nový sedan odvodený od triedy A. Model A Sedan sa tak vtlačí medzi súčasný hatchback triedy A (ktorý Mercedes označuje ako sedan – to len, aby sa vám to neplietlo) a model CLA – čo bol v podstate doterajší sedan triedy A.

Sedan, sedan, sedan

Trieda A bude mať v krátkej budúcnosti hneď dve karosárske varianty – hatchback a sedan. Trieda CLA zostane naďalej, no posunie sa ešte viac k športovosti a dynamike modelov AMG.  

Aký bude rozdiel medzi A sedan a CLA sedan? A sedan bude viac o praktickosti a estetickosti dizajnu, CLA sedan bude športovec s výkonnými motormi, veľkými kolesami orientovaný viac na jazdný zážitok.

Neskôr pribudne ďalšie kompaktné SUV GLB odvodené od triedy B, ale o tom až potom...

Koncept, ktorý si môžete do detailu prezrieť v priloženej galérii zakladá svoj vzhľad na novom dizajnovom jazyku značky, ktorý Mercedes ukázal na koncepte štvordverového kupé od AMG. Všimnite si najmä uhladenosť modelu, bez výrazných prelisov a ostrých hrán, auto akoby sa spojilo do jedného kúska kovu, skrátka evolúcia dizajnu Sensual Purity od šéfdizajnéra Daimleru Gordena Wagenera. Krásna maska pripomínajúca model AMG GT sa tak môže objaviť aj na budúcom A-čku.

Mercedes na koncepte naznačuje vzhľad budúcej generácie kompaktných automobilov značky, ktoré sa začnú ukazovať už v nasledujúcich rokoch. Podobnú masku tak môžete očakávať ako na novom A, A sedan, tak aj na ďalších modeloch. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo