2017-02-13 15:30:57
Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo Giulia
Zdroj: X-TOMI

Alfa Romeo určite neurobí Giuliu Sportwagon?! Tak už sa rozhodnite!

Raz áno, raz nie, raz možno, raz A, raz B. Teraz sa zdá, že definitívne áno sa zmenilo na definitívne nie.

Kým každý so štipkou rozumu vie, že v Európe je kombi dobrý nápad, nie každý má odvahu, chuť a peniaze pustiť sa do toho. Nedávno médiami preletela správa, že Civic novej generácie nedostane kombi (že sme to počuli už pár mesiacov dozadu je druhá vec). Prečo? Pretože model určený výhradne pre Európu Európanov nezaujal natoľko, aby si zaslúžil pokračovanie. Že za to do istej miery môžu tiež špecifiká modelu kombi príliš neprajúce ufo dizajnu Civicu, a tiež neskoršie nasadenie kombi verzie je už druhá vec.

Podobne sa mal opäť rozhodnúť aj koncern FCA pri téme Giulia SW. Pred pár mesiacmi to bola „tutovka“, teda že SW-čko bude. Bola to racionálna voľba, keďže v Európe v danom segmente (D) tvoria kombi automobily polovicu predajov – konkrétne ide o nemecký trojlístok. Ak sa chcela Giulia dotiahnuť na BMW 3, Audi A4 a Mercedes C, kombi verzia by jej nemohla chýbať.

Dnes ale produkčný riaditeľ značky Alfa Romeo jasne vyhlásil, že sa svet a najmä Európa bez kombi verzie Giulie zaobíde.

„Rozhodli sme sa nestavať Giuliu Sportwagon. Naozaj ju potrebujeme, keď Stelvio SUV jazdí tak dobre? Možno nie. S možnosťou optimalizácie pre potreby zákazníka môže Stelvio získať všetkých ľudí, ktorí by inak kupovali model SW,“ povedal Altavilla publikácii Car Magazine.

Zdroj: Alfa Romeo

Isté je, že v Alfe prebieha(l) vnútorný boj či ísť a či nie cestou kombi verzie. Zdá sa, že nateraz vyhrala tá strana tvrdiaca, že Giuliu kombi nepotrebujú. Uvidíme však o nejaký čas, možno nás jedného dňa Taliani prekvapia tým krásnym kombi, v aké mnohí dúfajú.

Znovuzrodená Alfa má čo robiť s klasickou Giuliou a Stelviom i s prípravou ďalších samostatných modelov, aby míňala drahocenné kapacity (výrobné i ľudské) na „drobnosti“ akými sú z celosvetového hľadiska predaje kombi – modelu takmer výhradne európskeho. Čo si myslíte vy? Má SUV Stelvio šancu získať aj fanúšikov kombi?

Zdroj: Alfa Romeo

jh
ZDROJ: Car Magazine

Komentáre k článku


Stream naživo