2017-01-31 10:05:00
SEAT Ibiza 2017
SEAT Ibiza 2017

Unikli prvé fotografie nového Seatu Ibiza. Teda... Leonu?!

Na internet sa dostali prvé fotografie nového modelu SEAT Ibiza. Niečo nám pripomína...

Príchod novej generácie modelu SEAT Ibiza je na spadnutie a na internete sa objavili „uniknuté“ zábery modelu. Hneď na úvod treba napísať, že dizajn sa vydaril... a vieme to už minimálne od roku 2012...

Dizajn dobre poznáme vďaka modelu Leon, ktorý ukázal svoju tvár práve v roku 2012 a minulý rok dostal decentný facelift vizáže – viac zmien je totiž vo vnútri (premiéra vo Viedni).

Teraz prišiel čas na menší model a je jasné, čím sa dizajnéri Seatu nechali inšpirovať. Väčším Leonom. Škoda, že si Ibiza neponechala aspoň kúsok originality prednej masky. Že ide o Ibizu zistíte vďaka výrazne odlišnej zadnej časti, ktorá stopy predchádzajúcej generácie predsa len nesie a samozrejme vďaka veľkosti, to ale na prvých obrázkoch vidieť nie je.

Na druhú stranu, Ibiza ešte nikdy nevyzerala tak dobre, a prečo by sa mali dizajnéri snažiť ju výraznejšie odlíšiť, keď takto stavia na overený recept a navyše môžu pár koruniek ušetriť za zdieľané dielce, čo je pre malý model kľúčové?

Z pohľadu Ibizy ide naozaj o veľký krok vpred a prvá fotografia vo verzii FR jasne naznačuje, že SEAT využije všetky dostupné technológie na to, aby Ibize dodal prémiový šmrnc. Vidieť to ako zvonka, tak z vnútra, zdá sa tiež, že automobil trošku narastie respektíve lepšie potlačí nevýhody menších rozmerov.

Takže otázka, čo je na novom dizajne zlé? V podstate nič. V segmente B už teraz vyniká a z hľadiska modelu Ibiza ide o skok dopredu. Že je auto spredu akoby dvojča väčšieho Leonu, tak sa dobre pozrite na hmlovky! Hmlovky a nárazník sú kľúč. Rozdiely možno nájsť i zboku – výrazný 3D prvok zboku karosérie Leon nemá, rovnako tak badať odlišné okienko pri C stĺpiku. Vzadu je Ibiza dobre rozpoznateľná vďaka odlišným svetlám, nárazníku i veku batožinového priestoru. Model FR navyše disponuje zaujímavou dvojicou výfukov.

Interiér zaujme novou palubnou doskou, volantom i veľkým stredovým displejom. Zaujímavá je tiež hlavica radiacej páky automatickej DSG prevodovky, tú sme videli napríklad v Leone.

Z obrázkov je tiež jasné, že Ibiza privezie asistenčné systémy vrátane adaptívneho tempomatu a dozaista i núdzového brzdenia.

Ibiza sa oficiálne predstaví dnes večer v Barcelone. Pripájame obrázky oboch modelov, nech si to môžete porovnať.

PS: Prvá je Ibiza, nasleduje Leon ;)

Zdroj: Seat Media

Zdroj: Seat Media

jh
ZDROJ: Motofilm

Komentáre k článku


Stream naživo