2017-01-29 13:10:00
Subaru XV 2017
Subaru XV 2017
Zdroj: Subaru

Subaru privezie do Ženevy novú generáciu populárneho crossoveru XV

Subaru uverejnilo tajomne nasvietený model, ktorého premiéru zažijeme na blížiacej sa udalosti roka v Ženeve.

Ženevský autosalón patrí každoročne k najjagavejším drahokamom kalendáru motoristického fanúšika a iné to nebude ani tento rok. Jedným z očakávaných premiér bude dozaista model XV, ktorý sa v Ženeve predstaví v druhej generácii.

XV patrí k najsilnejším položkám v modelovom portfóliu japonskej značky Subaru v Európe a drží sa aj napriek čoraz vyššiemu veku. Nová generácia tak prichádza práve včas.

Subaru ukázalo koncept XV minulý rok tiež v Ženeve, teraz hlási, že do švajčiarskej Ženevy príde so sériovým modelom. Fanúšikovia značky a záujemcovia o tento model sa tak môžu už v priebehu tohto roka tešiť na novinku.

Podkapotou modelu sa neočakávajú veľké zmeny a XV by sa malo v celosvetovom meradle spoliehať naďalej na benzínový atmosféricky boxer motor s doplnkami v podobe naftovej verzie, či napríklad nového prepĺňaného motora z modelu Levorg. K dispozícii by mala byť ako manuálna, tak automatická CVT prevodovka.

XV by v budúcnosti mal naďalej hájiť pozíciu akéhosi populárne orientovaného Subaru, pribudnúť by mali rôzne prvky personalizácie a lákavý dizajn diskov, či verzia so zvýraznenými offroad prvkami. V galérii nájdete obrázky minuloročného konceptu naznačujúceho dizajn sériového modelu.

Zdroj: Subaru

jh
ZDROJ: Subaru

Komentáre k článku


Stream naživo