2017-01-04 04:15:00
Vienna Autoshow 2017 highlights
Vienna Autoshow 2017 highlights
Zdroj: jh kolaz

Viedenský autosalón: 2 svetové a 2 európske premiéry iba kúsok od Slovenska!

Od 12 do 17. januára sa koná významný autosalón vo Viedni iba kúsok od Bratislavy.

Vienna Autoshow 2017 sa tradične koná začiatkom januára. Výstavisko Messe Wien otvorí svoje brány fanúšikom automobilizmu v polovici budúceho týždňa vo štvrtok 12. januára a skončí v nedeľu večer 15. januára. Na výstavisku v halách C a D budete môcť nájsť nové modely áut od všetkých popredných výrobcov vrátane kompletného trojlístka nemeckých prémiových značiek Mercedes, BMW a Audi.

Autosalón vo Viedni tak ako ostatné tri roky aj tento rok prináša ako svetové, tak európske premiéry. Obe svetové premiéry budú pre slovenského motoristu obzvlášť zaujímavé. Na výstavisku totiž budete môcť vôbec prvýkrát naživo vidieť faceliftovaný model Škoda Octavia a taktiež faceliftovaný model Seat Leon. Obe automobilky koncernu Volkswagen sú spolu s luxusnými modelmi značiek ako Rolls Royce, Maserati, či Bentley hlavným ťahákom autosalónu.

Európskymi novinkami sú BMW radu 5 a Mini Countryman.

Význam viedenského autosalóna z roka na rok rastie. Dôvodom je skoré januárové konanie súčasne s autosalónom v americkom Detroite a množstvo návštevníkov zo stredoeurópskych krajín, ktorí sa počas trvania výstavy dostavia a okoštujú novinky svetových výrobcov.

I Slováci už objavili čaro návštevy dobre organizovaného a bohato navštevovaného viedenského autosalónu a najmä počas víkendu ich do susedného Rakúska prúdia tisíce. Autosalón pritom môžete navštíviť v ktorýkoľvek z uvedených dní, lístky počas týždňa sú mierne lacnejšie.

Štyri premiéry svetového a európskeho významu však nie sú všetko. Na autosalóne totiž budete môcť možno prvýkrát vidieť i také mená ako Bugatti Chiron s výkonom 1500 koní, nový model Q5 od Audi, Audi R8 Spyder, Citroen C3, modely Ford Vignale, no tiež Hondu NSX, novú Hondu Civic 2017, Mercedes E All Terrain, Hyundai i30, nový Land Rover Discovery, Peugeot 5008, Škoda Kodiaq, Suzuki Ignis, Toyotu C-HR a mnoho ďalších. Skrátka, do Viedne sa Slovákovi oplatí ísť. Či už sa vyberiete vlastným autom, alebo zvolíte prepravu vlakom, či autobusom, vedzte, že ceny vstupeniek sa pohybujú od 9 do 12,50 eur v závislosti od spôsobu kúpy. Najlacnejšie sú lístky zakúpené cez internet, na pokladni na výstavisku sú drahšie o 3,50 eura. Deti do 10 rokov veku majú vstup zadarmo, osoby s vekom 62 rokov a viac majú zľavnené vstupné za 8,50 eur (na hociktorý deň). Ďalšie informácie o autosalóne a o vystavovateľoch získate na stránke Autoshow.  

Ak je pre vás autosalón vo Viedni predsa len ďaleko, alebo už na víkend máte iný program, nič sa nedeje. Všetko podstatné uvidíte na Podkapotou.sk. 

jh
ZDROJ: Vienna Autoshow 2017

Komentáre k článku


Stream naživo