2016-12-29 13:35:00
Kia Picanto 2017
Kia Picanto 2017
Zdroj: Kia Motors

FOTO: Kia Picanto nová generácia najmenšieho modelu odhalená

Kia však zverejnila zatiaľ iba prvé skice tretej generácie mestského miniauta.

Kia v posledných mesiacoch pripravila postupne modelovú ofenzívu. Pred parížskym autosalónom predstavila väčšie Rio, potom sme mali možnosť spoznať ďalšiu novinku - Optima Sportwagon. Kórejčania však nezanedbávajú ani segment najmenších áut. Ukázali ilustrácie známeho rivala, pre Citroën C1, Peugeot 108, či najmenších zástupcov VW Group (VW Up!, Škoda Citigo a SEAT Mii).

Kia Picanto má byť naďalej najmenším modelom kórejskej automobilky. Skice odhaľujú nielen dizajn interiéru a exteriéru vozu, ktorý byť najmenším členom budúcej modelovej ofenzívy Kie. Ukazujú napríklad aj LED denné svietenie, štvorstupňovú automatickú prevodovku či veľkú dotykovú obrazovku zábavného a informačného systému.

Nová Kia Picanto kombinuje dizajn mladistvého a energického exteriéru s interiérom, ktorý má väčší potenciál pre potreby zákazníka. Zachováva si pritom svoje charakteristické kompaktné rozmery. Podľa vzoru väčších súrodencov (a tiež modelov materskej značky Hyundai) pravdepodobne aj Picanto prinesie do svojho segmentu viacero prvkov výbavy, ktoré doteraz využívali len väčšie a luxusnejšie autá.

Zdroj: Kia Motors

Vzhľadovo dospel nielen interiér, ale aj exteriér. S novou generáciou Picanta sa však rozlúčime  s trojdverovou verziou modelu Tento trend okopírovalo Picanto od väčšej Kie Rio, ktorá je k dispozícii tiež iba s piatimi dverami. Premiéra a príval ďalších informácií by sa mali odohrať pravdepodobne na marcovom autosalóne v Ženeve.

Zdroj: Kia Motors

Jozef Vydra
ZDROJ: Kia Motors

Komentáre k článku


Stream naživo