2016-12-27 17:05:00
Suzuki Swift 2017 odtajnený
Suzuki Swift 2017 odtajnený
Zdroj: Suzuki

Suzuki Swift 2017 odtajnený – ešte o kúsok kratší, ako súčasný

Japonská automobilka zverejnila oficiálne prvé fotografie japonskej verzie svojho malého hatchbacku.

V Suzuki sa rozhodli urobiť koniec dohadom o vzhľade novej generácie hatchbacku swift. Zatiaľ síce prezradili len vzhľad a niektoré technické údaje pre japonskú verziu. No je málo pravdepodobné, že sa verzia pre európskych zákazníkov bude okrem ľavostranného riadenia odlišovať v dizajne aj vo výbavách a ponúkaných motoroch.

Premiéra modelu swift pre Európu sa očakáva na jarnom ženevskom autosalóne. Novinka má základnú koncepciu karosérie v zásade rovnakú, ako terajší model. Pozoruhodné je, že hoci väčšinou novšie modely áut zvyknú rozmerovo narásť, Swift ide na to opačne.

Už teraz je totiž jasné, že v kategórii mestských hatchbackov zostane jedným z tých malých. Oproti súčasnej dĺžke 3850 milimetrov bude totiž kratší o desať milimetrov. No vďaka predĺženiu rázvoru o dva centimetre by napriek tomu malo byť v kabíne viac miesta. Nečakajte však žiadne rekordné hodnoty objemu batožinového priestoru.

Zdroj: Suzuki

V interiéri bude dotykový displej multimediálneho systému, pre vodiča majú slúžiť nové asistenčné systémy. Medzi nimi napríklad adaptívny tempomat, alebo automatické prepínanie diaľkových a tlmených svetiel. Základným motorom bude benzínový s objemom 1,2 litra.

Zdroj: Suzuki
Zdroj: Suzuki

K dispozícii bude aj hybridný variant s výkonom 67 kW a športová verzia RS dostane litrový preplňovaný trojvalec s maximálnym výkonom 75 kW. Nový Suzuki Swift príde na japonský trh už 4. januára 2017. V Európe si ho budú môcť zákazníci prevziať až v lete.

Zdroj: Suzuki

Jozef Vydra
ZDROJ: Suzuki

Komentáre k článku


Stream naživo