2016-12-22 11:35:00
Audi Q8 Concept Detroit
Audi Q8 Concept Detroit
Zdroj: Audi

Audi Q8 Concept – Prichádza veľké SUV Coupe od Audi. Naživo už v Detroite!

Audi prichádza tesne pred sviatkami s veľkou senzáciou. Predstavuje svoj dlhoočakávaný model SUV Coupe.

Tak ako svoje zbrane v tomto novovznikajúcom segmente vytasilo BMW a Mercedes, pridáva sa aj Audi. O novom modeli sa šepkalo už dlho, dnes prichádza na realisticky pôsobiacich obrázkoch, ktoré majú byť blízko k podobe sériového modelu.

Audi predstaví začiatkom januára na severoamerickom autosalóne v Detroite koncept veľkého SUV so športovým charakterom Q8.

„S konceptom Audi Q8 sme vytvorili vrchol našej línie Q modelov. Jeho dizajn výrazne evokuje športovosť a prestíž,“ vyjadril sa o koncepte šéfdizajnér značky Marc Lichte.

„Navyše veríme, že dôležitou súčasťou tohto vozidla je, že ponúka priestranný interiér so štvoricou identicky komfortných sedadiel a to aj napriek ostro sa zvažujúcej línii strechy“ dodáva Lichte.

Na štúdii je však najzaujímavejšia predná časť. Osemuholníková mriežka chladiča je výrazne väčšia než pri súčasných modeloch značky, vystupuje vpred a vytvára tak 3D efekt. Intenzívne pôsobí aj široký nárazník s výrazným chrómovaným prvkom. Audi tvrdí, že mnohé dizajnové prvky pripomínajú Audi Ur-quattro (Ur ako originál), ktoré zažilo svoju premiéru v roku 1980 - jeho foto nájdete v galérii, podobnosť môžete porovnať sami.

Štvormiestny koncept si budú môcť detailne prezrieť návštevníci autosalónu v Detroite začiatkom januára, je však takmer isté, že sériový model ponúkne praktickejšie päťmiestne usporiadanie a jeho dizajn bude mierne „uhladenejší“ ako pri koncepte.

Zdroj: Audi

jh
ZDROJ: Audi

Komentáre k článku


Stream naživo