2016-12-16 10:20:00
BMW X7 spyshots
BMW X7 spyshots
Zdroj: autoweek.nl

Prvé zábery nového giganta BMW X7: Bavor chce zakrútiť krkmi GLS, či Range Roveru

Nový model postavený nad BMW X5 je už v testovacej fáze. Zaútočí na Mercedes a Range Rover.

BMW dlho chýbalo veľké SUV, po americky full size SUV, ktoré by bolo schopné konkurovať luxusným modelom konkurencie v podobe modelu Range Rover, či Mercedes GLS. Už niekoľko mesiacov je oficiálne potvrdené, že BMW X7 príde, tu si jeho rozmery môžete pozrieť v živej veľkosti.

Nič zo záberov, ktoré ako prvý uverejnil holandský AutoWeek.nl nenaznačuje, že by X7 prinášala dizajnovú revolúciu najmä v porovnaní s modelom X5. Pritom BMW už poctivo testuje aj novú generáciu modelu X5, či X3, takže v blízkej budúcnosti sa môžeme tešiť na generačnú výmenu SUV (SAV) modelov značky BMW. Vo fáze testovania je tiež nový kompaktný model X2, odvodený od novej generácie X1, ktorého prvé foto tiež nájdete v galérii.

BMW X7 bude zdieľať platformu s modelom BMW 7. To znamená, že automobily budú rozmerovo i dizajnovo príbuzné, rovnako tak budú oplývať rovnakou technikou a rovnako budú mať prioritne poháňanú zadnú nápravu.

Podkapotou modelu X7 preto možno očakávať šesť a osem valcové motory, vrchol ponuky by mala tvoriť športová verzia s motorom V12. Základ ponuky tak budú tvoriť benzínové a naftové šesťvalce. Vyššie bude silný benzínový osemvalec. Takmer istý je tiež príchod hybridnej verzie, ktorá by tak ako BMW 740e mala kombinovať benzínový šesťvalec s elektrickým pohonom, očakávať môžeme o niečo kapacitnejšie batérie, prípadne i mierne silnejší elektromotor.

Nový model ktorého príchod bol pôvodne odhadovaný až na rok 2019  by podľa najnovších informácií mohol prísť o niekoľko mesiacov skôr a stihnúť tak premiéru v roku 2018. Model bude prioritne určený pre „domáci“ americký trh, no obávať by sa nemali ani zákazníci v Európe a v Číne.

X7 by spolu s ďalšími novými SUV mohol do portfólia BMW priviesť nové asistenčné systémy, nespochybniteľne bude mať tie, ktorými disponuje nový rad 7.

 

jh
ZDROJ: autoweek.nl

Komentáre k článku


Stream naživo