2016-12-17 04:55:00
Ferrari J50
Ferrari J50
Zdroj: Ferrari

Nové Ferrari J50 – super exkluzívna targa z Maranella. Vyrobia iba 10 kusov

Ferrari pri príležitosti 50. výročia vstupu značky na japonský trh vytvorilo exkluzívny model s karosériou targa.

Ferrari si pri príležitosti výročia vstupu na dôležitý japonský trh pripravilo model, ktorý je výnimočný nielen z pohľadu vyrobených exemplárov, ale tiež z pohľadu histórie. Ide totiž o automobil v karosérii targa, ktorý je pre Ferrari v súčasnosti skutočne unikátny.

Základom pre výrazne upravený model Ferrari J50 (Japan 50) je pochopiteľne aktuálny superšport Ferrari 488. Model na rozdiel od kabrioletu 488 Spider nemá uzatvárateľnú strechu, ale dvojicu karbónových targa panelov, ktoré sú uložené za sedadlami.

Zaujímavý je nový dizajn prednej časti vozidla s výrazne agresívnejším imidžom vďaka úzkym LED predným svetlometom a upraveným „nárazníkom“. Na karosérii možno nájsť viacero odkazov na výrazné modely ako GTO, F40, F50 či F430. Všimnite si napríklad výraznú bočnú čiernu líniu rozdeľujúcu automobil na dve časti, ktorej korene možno hľadať práve pri GTO.

Podkapotou možno nájsť ten istý 3,9 litrový motor V8 (mimochodom aktuálny európsky motor roka), ktorý však disponuje dvomi desiatkami maranellských koníkov navyše v porovnaní so základným modelom. Výsledkom je maximálny výkon na úrovni 690 koní. Predpokladom je, že parametre klasiských šprintérskych disciplín by mali byť identické alebo o niečo lepšie ako v prípade verzie Spider, ktorá z 0 na 100 km/h zrýchli za rovné 3 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 325 km/h.

Oddelenie špeciálnych operácii značky vyrobí iba 10 exemplárov tohto automobilu a logicky budú všetky určené pre japonský trh. Dozaista tak ide o zberateľský kúsok, ktorý s vysokou pravdepodobnosťou už má vybraných budúcich majiteľov.

Model pripomína verziu predchádzajúceho modelu 458, ktorú si do rúk zobralo štúdio Pininfarina. Aj tento koncept, spolu s 488 Spider, nájdete v galérii.

 

jh
ZDROJ: Ferrari

Komentáre k článku


Stream naživo