2016-11-16 06:55:00
Alfa Romeo Stelvio QV
Alfa Romeo Stelvio QV
Zdroj: Alfa Romeo

Je to tu: Alfa Romeo Stelvio QV oficiálne - 510 koní v SUV s dizajnom Giulie!

Alfa Romeo pred niekoľkými minútami pustila do sveta prvé oficiálne obrázky svojho nového SUV menom Stelvio.

Ako pri Giulii, aj teraz začína tou najjagavejšou verziou. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Verde je extrémne výkonné SUV, ktoré vpred tlačí silný benzínový šesťvalec vyrobený v spolupráci s Ferrari. Motor v Giulii dosahuje maximálny výkon 510 koní a 600 Nm krútiaceho momentu pri 2500 ot/min. 

Či Stelvio dostane mierne odlišnú špecifikáciu zatiaľ nevieme, rovnako nevieme, či bude mať v základe pohon všetkých štyroch kolies, alebo sa bude tak ako Giulia spoliehať na zadný náhon. 

Automobil stojí na tej istej platforme ako Giulia, to je nespochybniteľné aj vďaka veľmi blízkemu dizajnu. Navyše ide o globálny model a Alfa Romeo nemá veľa času na to, aby menila špecifikácie za pochodu k novému modelovému radu. Ponuka motorizácií by nemala byť odlišná od tej pri modeli Giulia. 

Podkapotou Stelvia tak nájdeme naftové motory s objemom 2,2 a 3,0 litra, benzínové motory s objemom 2,0 a 2,9 litra. Automobil sa oficiálne predstaví na nadchádzajúcom autosalóne v Los Angeles v USA. Text budeme aktualizovať. Zatiaľ si vychutnajte zjav tohto vozidla na prvých fotografiách. 

Aktualizácia 7:10 - Stelvio má mať podľa tlačových materiálov, ktorými disponuje zatiaľ len AutomotiveNews v základe pohon všetkých štyroch kolies QV, ktorý dokáže preniesť až 60% krútiaceho momentu na prednú nápravu, štandardne je väčšina vzadu. K lepšej stabilite a trakcii autu pomôže aj elektronický systém rozdeľovania krútiaceho momentu medzi kolesami. 

Motor V6 2,9 bude mať po novom aj systém deaktivácie polovice valcov v prípade jazdy bez potreby maximalizácie ťahu. Pri plnom výkone dokáže auto zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy, štandardnou výbavou bude aj osem stupňový automat. 

Auto bude mať k dispozícii tiež systém DNA cez ktorý si vodič môže zvoliť jazdný režim podľa aktuálnej potreby. Stelvio sa bude vyrábať v talianskom závode Cassino a na trhy po svete začne prichádzať v priebehu roka 2017. 

jh
ZDROJ: Alfa Romeo via Autonews

Komentáre k článku


Stream naživo