2016-09-30 11:10:00
Renault TreZor 2016
Renault TreZor 2016
Zdroj: Renault

PARÍŽ: Renault TreZor. Takto budú vyzerať modely značky v blízkej budúcnosti

Renault po šiestich rokoch priváža do Paríža koncept predznamenávajúci ďalší vývoj dizajnu značky.

Renault Trezor pokračuje v šlapajách konceptu DeZir z roku 2010.  Ten stelesňoval obnovu identity značky Renault. Tak ako DeZir aj TREZOR je miľníkom zaznamenávajúcim začiatok nového dizajnového cyklu značky.

Koncept sa vyznačuje množstvom noviniek. Písmeno Z v názve poukazuje na plne elektrický pohon konceptu. Podkapotou výrazne športovo ladeného automobilu sa nachádza motor s maximálnym výkonom 350 koní, ktorý značka prevzala z monopostu Formule E. Vďaka potentnému agregátu zrýchli koncept z 0 na 100 km/h za menej než 4 sekundy.

V kabíne možno nájsť viacero OLED displejov chránených novým typom Gorilla Glass, takto vybavené displeje nepotrebujú podsvecovanie.

Zdroj: Renault

Zdroj: Renault
Zdroj: Renault

Trezor je poloautonómny automobil. V prípade, že sa vodič rozhodne riadenie prenechať na automobil, volant mu „uhne“ z cesty a výrazne zvýši priestrannosť interiéru. Vďaka pozícii volantu bude mať vodič panoramatický výhľad na palubnú dosku.

Zaujmú tiež do výšky sa otvárajúce predné "dvere" (či skôr strecha?) a štylistická podobnosť s konceptom SAAB Aero X. Ak tam jeho pozostatky vidíte aj vy, neprekvapí vás, že šéf dizajnu Laurens van den Acker pracoval na obidvoch projektoch.

Nižšie si nový koncept môžete prezrieť detailnejšie. Či uprednostníte video, alebo statické obrázky v galérii je na vás.

 

 

 

jh
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo