2016-07-02 04:00:00
Škoda Tour de France
Škoda Tour de France
Zdroj: SKoda

Už dnes začína Tour de France. Škoda je sponzorom 13. rokov

Od 2. do 24. júla sa pohľady fanúšikov cyklistiky upierajú na Francúzsko.

V tom období sa konajú najtvrdšie a najslávnejšie cyklistické preteky sveta - Tour de France. Škoda je od roku 2004 oficiálnym partnerom a oficiálnym automobilom Tour de France. Preteky teda podporuje už po trinástykrát. Model Škoda Superb sprevádza účastníkov Tour na ceste do Paríža a ako Red Car ide na čele pelotónu.

„Cyklistika má pre značku Škoda mimoriadny význam. Václav Laurin a Václav Klement, zakladatelia automobilky, pred 121 rokmi začínali práve s výrobou bicyklov,“hovorí Werner Eichhorn, člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto pre oblasť predaja a marketingu. „Tour de France je vrcholom našej podpory cyklistiky. Teší nás, že už 13 rokov môžeme túto vrcholnú udalosť podporiť flotilou našich automobilov a očakávame napínavý priebeh Tour de France,“dodáva Eichhorn.

Keď sa v júli zraky fanúšikov cyklistiky z celého sveta upnú k Francúzsku, pôjde Škoda opäť v čele. Česká automobilka v tomto roku podporí Tour de France už po trinástykrát po sebe ako oficiálny sponzor. Škoda je súčasne oficiálnym automobilom pretekov, automobilka poskytne celkom 250 usporiadateľských a sprievodných automobilov. Druhý rok česká automobilka sponzoruje tiež zelený dres pre najlepšieho špurtéra. V rokoch 2004 až 2014 bola Škoda partnerom bieleho dresu pre najlepšieho mladého jazdca.

Počas približne trojtýždňového nasadenia absolvuje flotila 250 automobilov značky Škoda v súčte zhruba 2,8 milióna kilometrov. Od roku 2004 počet kilometrov, najazdených v rámci Tour de France,dosiahol úroveň viac ako 30 miliónov kilometrov. Flotila sa ale neskladá iba z automobilov. Servisný tím Škoda zabezpečuje zázemie na to, aby všetkých 250 automobilov bolo denne perfektne pripravených na nasledujúcu etapu.

 

 

 

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo