2016-06-14 14:35:00
Audi Q2 2016 v
Audi Q2 2016 v Bratislave
Zdroj: Ján Hargaš

Audi Q2 je na Slovensku. Naživo si malý crossover môžete pozrieť aj vy

Slovenskému zastúpeniu Audi sa podarilo uchmatnúť nový model Q2 pre statickú prezentáciu v Bratislave.

Audi vo svojom bratislavskom Audi centre na Lamačskej ceste v Bratislave umožnilo novinárom i záujemcom o vozidlo pozrieť si ho skôr než sa prvé kúsky dostanú najnedočkavejším majiteľom. Nasledujúce dni si novú Q2 práve v Lamači budete môcť pozrieť aj vy.

Model Q2 je novým prírastkom do rodiny SUV od Audi. Najmenší zástupca Q2 chce ísť vlastnou cestou a to ako dizajnom, tak i ponúknutým priestorom a technológiami. Zatiaľ nie sú zrejmé ceny tohto vozidla, no slovenskí zástupcovia tvrdia, že cena výrazne podlezie cenovku väčšieho modelu Q3.

I keď môže číslovanie trošku miasť, model Q2 zapadá do rodiny modelov A3 hatch a A3 sedan. Malý crossover pritom nie je až tak malý a naživo vyzerá väčší než na obrázkoch. Vpredu si pohodlne usadnú i vysokí vodič a spolujazdec, vzadu sa pasažieri s výškou nad 185 cm budú cítiť mimoriadne stiesnene. Bude to tým, že budú mať ako sedadlá tak i strechu zarazené do vlastného tela.

Q2 ponúkne od začiatku 6 motorizácií. Základ tvorí nový 1,0 litrový trojvalec TFSI s výkonom 85 kW (115 k). Nasleduje 1,4 TFSI s výkonom 110 kW (150 k). Na vrchole ponuky vyčnieva 2,0 TFSI s výkonom 190 koní. Naftové verzie zastupujú agregáty 1,6 TDI a 2,0 TDI s výkonom od 110 do 180 koní. Motorizácie s výkonom nad 110 kW (vrátane) možno kombinovať s pohonom všetkých štyroch kolies. Dostupná je aj automatická prevodovka S Tronic.

Zdroj: Ján Hargaš

Automobil má dĺžku 4,19 metra, šírku 1,79 metra, výšku 1,51 metra a rázvor 2,60 metra. To v preklade znamená, že auto síce patrí do segmentu B (Polo, Fabia) rozmermi stojí na vrchole triedy a tak ponúkne priestrannú kabínu a slušný kufor (na svoju triedu).

Konštruktéri sa v kabíne snažili o čo najmenší počet tlačidiel, preto je systém MMI štandardom, doplniť ho možno o navigáciu, wi-fi pripojiteľnosť a hŕbu ďalších fičúr. Q2 môžete vybaviť adaptívnymi tlmičmi, všetkými populárnymi asistentami ako traffic jam assist (asistent dopravnej zápchy), asistent jazdy v pruhoch, adaptívny tempomat a podobne. Dokúpiť si môžete tiež LED svetlomety a mnoho ďalšieho. Prvé Q2-jky uvidia svojich zákazníkov na jeseň tohto roka. 

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

jh

Komentáre k článku


Stream naživo