2016-05-15 14:11:03
Suabru Legacy 2016
Suabru Legacy 2016
Zdroj: Subaru

ZVOLÁVANIE: Subaru odporúča vlastníkom modelov Legacy a Outback radšej nejazdiť

Subaru America odporúča čerstvým majiteľom vozidiel Legacy a Outback autami nejazdiť pre možné problémy s riadením.

Subaru v USA začalo zvolávaciu akciu pre 48 500 kusov modelov Legacy a Outback vyrobených medzi 29. februárom a 6. májom tohto roku. Dané automobily môžu mať mechanicky poškodené riadenie, vplyvom čoho sa môže stať, že kolesá automobilu nebudú reagovať na pohyb volantom. Stĺpik riadenia bol nevhodne opracovaný, čo môže spôsobiť prerušenie spojenia medzi volantom a kolesami a tým vyústiť do neovládateľnosti vozidla. Firma uviedla, že u zákazníkov je približne 22 000 kusov, ostatných 22 500 je buď u díkerov, alebo na ceste z výrobného závodu k predajcom.

Subaru doteraz nezaznamenalo žiadne zranenia, či úmrtia spôsobené týmto defektom, avšak zvolávacou akciou reaguje na popud sťažnosti jedného majiteľa vozidla. V následnosti na to Subaru dočasne pozastavilo predaj týchto vozidiel až do okamihu, keď nebudú podrobené prehliadke a prípadnej výmene poškodenej súčiastky.

Majiteľov dotknutých vozidiel Subaru už zvoláva do servisov, avšak odporúča im až do prehliadky a prípadnej výmeny súčiastky s vozidlom nejazdiť. Prehliadka i výmena budú pochopiteľne grátis.

Informácie o zvolávacej akcii uverejnila americká agentúra pre bezpečnosť na cestách NHTSA. Nie je zrejmé, či sa akcia dotýka aj vozidiel určených pre Európu. No zrejme ide iba o severoamerický trh.

jh
ZDROJ: NHTSA via carscoops

Komentáre k článku


Stream naživo