2016-03-16 15:15:49
SUV Coupe Škoda
SUV Coupe Škoda
Zdroj: autoexpress.co.uk

FOTO: Škoda SUV Kupé je ako BMW X4, ale za nižšiu cenu. Príde do Európy?

Britský Autoexpress naznačil ako bude vyzerať SUV kupé od Škody. Zatiaľ pre Čínu.

Nové SUV značky Škoda, ktoré sa zatiaľ označuje ako Kodiak/Kodiaq bude mať aj verziu s prudšie znižujúcou sa strechou. Škoda mieni postaviť obľúbený crossover označovaný ako SUV kupé.

Škoda tento model avizovala už dávnejšie, avšak teraz Škoda podľa slov svojho šéfa Bernharda Maiera zvažuje aj nasadenie v Európe. SUV kupé odvodené od veľkého SUV Kodiaq je určené výhradne pre Čínu, Škoda však nevylučuje, že by kupé pripravila aj pre Európu. Kupé by totiž sadlo do stratégie Škody do budúcnosti ponúknuť zákazníkom viac emócií pri zachovaní priestrannosti a praktickosti.

Model štvordverového SUV kupé útočí na autá vyšších tried ako BMW X4, Mercedes GLC kupé, či Range Rover Evoque. Chce ponúknuť dizajn a športovú emocionalitu týchto modelov za výrazne nižšiu cenu.

Model veľkého SUV na autosalóne v Ženeve predznamenával koncept VisionS nazvaný podľa prvého písmena skratky SUV – Vízia SUV. Skice poukazujú zároveň na vizáž modelu, ktorý sa dostane do výroby, i keď môžeme ešte očakávať odlišnosti.

I podľa šéfa automobilky Škody je zatiaľ predčasné hovoriť o špecifikáciách, avšak už teraz je zrejmé, že vozidlo ako v Číne tak i po prípadnom nasadení v Európe využije koncernové motorizácie (v Číne najmä benzínové).

I SUV kupé má byť súčasťou plánu zvýšiť predaj značky na 1,5 milióna áut do roku 2020.

 

jh
ZDROJ: Autoexpress

Komentáre k článku


Stream naživo