2016-03-11 12:35:00
Dacia Duster Oroch -
Dacia Duster Oroch - SUV
Zdroj: Renault

Úplne nový Duster príde už budúci rok. Na jeseň 2016 facelift Sandera a Logana

Dacia si na druhú polovicu roka a budúci rok chystá veľké zmeny. Úpravu dvoch malých áut a nový Duster.

Druhá generácia modelu Dacia Duster uzrie svetlo sveta už budúci rok. Druhá generácia mimoriadne úspešného SUV s nízkou cenou tak príde osem rokov po uvedení prvej generácie v roku 2009 a štyri roky po facelifte, ktorý Duster prekonal v polovici svojho životného cyklu v roku 2013.

V polovici svojho životného cyklu je aktuálne ako model Sandero, tak i Logan. Oba zástupcovia segmentu B hatchback Sandero aj sedan Logan prišli na trh v roku 2012.

Zatiaľ čo Duster je ten istý už 7 rokov a ide o prvú generáciu SUV od Dacie, Sandero a Logan už majú II. generáciu. Na jeseň tohto roka ich tak čaká na možnosti značky pomerne výrazný facelift. Vozidlá sa predstavia na autosalóne v Paríži.

„V septembri v Paríži predstavíme faceliftované Sandero a Logan. Ide o úpravu v polovici cykla. Na väčšiu zmenu musíte počkať na nový Duster. Dacia nemá dostatočne veľké modelové portfólio, aby mohla prinášať niečo nové každý rok,“ povedal šéfdizajnér automobilky Renault Laurens van den Acker pre rumunské ZF.

Najväčšou inováciou predchádzajúceho roka a začiatku toho budúceho zostáva pre Daciu automatická prevodovka Easy-R, ktorú ponúka práve v modeloch Sandero a Logan. Nový Duster by však mal priniesť automatickú prevodovku v kombinácii s naftovým motorom 1,5 dCi. Nafta a robotizovaná prevodovka by sa mohla ukázať aj pri facelifte menších modelov na jeseň. Zatiaľ je Easy-R dostupná s motorom 0,9 TCe.

Skutočnosť, že Dacia nemá dostatočne širokú ponuku modelov, by mohol zmeniť napríklad malý crossover Kwid, ktorý bol pred niekoľkými týždňami zachytený pri testovaní v Nemecku.

 

jh
ZDROJ: carscoops, ZF.ro

Komentáre k článku


Stream naživo