2016-02-29 16:30:00
Auto roka 2016 -
Auto roka 2016 - Opel Astra
Zdroj: COTY,

Opel Astra sa práve stal Európskym autom roka 2016!

Nová Astra zbiera jeden úspech za druhým. Tesne porazila Volvo XC90.

Ak ide o automobily s ideálnym pomerom ceny a protihodnoty, niet nad anketu Európske auto roka. V tomto roku cenu získava nový Opel Astra a to vďaka pomerne tesnému rozdielu 15-tich bodov.

52 motoristických novinárov z 22 krajín Európy rozhodlo, že novým autom roka starého kontinentu sa stáva hatchback segmentu C Opel Astra. Ako obvykle, aj toho roku sa ocenenie udeľuje v predvečer autosalónu v Ženeve, priamo na výstavisku.

Vo finále Astra porazila ako Volvo XC90, Mazda MX-5, Audi A4, BMW 7, Jaguar XE a Škoda Superb. Zvíťazila vďaka zisku 309 bodov, čím porazila druhý model v poradí prekvapivo tesne. XC90 získalo 294 bodov. Tretím autom v poradí bolo kupé Mazda MX-5 so ziskom 202 bodov. Zemiakovú medailu získalo Audi A4 (184 bodov).

Porotcovia mohli medzi finalistami rozdeliť celkovo 25 bodov, pričom ani pre jeden model nemohli rezervovať viac ako 10 bodov, zároveň nemohli dať 10 bodov dvom modelom naraz a body museli rozdeliť medzi minimálne 5 vozidiel.

U nás skončila anketa Slovenské auto roka 2016 s rovnakým víťazom. Ako prvá skončila Astra, druhý bol Superb, tretia Suzuki Vitara a až štvrté Volvo XC90.

Pre Opel je ocenenie veľkým zadosťučinením. Po dlhom období červených čísel sa aj vďaka novej Astre plánuje prehupnúť do zisku a všetko nasvedčuje tomu, že sa to aj podarí. Cieľom Oplu bolo totiž model Astra racionalizovať a to nielen z hľadiska hmotnosti, ale tiež nákladov na údržbu a podobne. 

Šéf automobilky Opel Karl-Thomas Neumann okrem štandardných fráz o tom ako je šťastný, že sa značke podarilo vyhrať v takej ostrej konkurencii a že je celý Opel na Astru a jej ocenenie veľmi hrdý, podotkol tiež, že pre Opel je to celkovo piate ocenenie Európske auto roka v histórii značky a tretie v priebehu ôsmich rokov.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo