2016-01-14 14:55:00
Top 15 noviniek na
Top 15 noviniek na autosalóne vo Viedni
Zdroj: jh

FOTO: TOP 15 najzaujímavejších noviniek na Vienna Autoshow. Toto vám nemôže ujsť!

Viedenský autosalón oddnes oficiálne prijíma návštevníkov. Prinášame vám to najzaujímavejšie z Messe Wien.

Autoshow vo Viedni už niekoľko rokov patrí medzi dôležité udalosti v kalendári motoristov. Je to suverénne najvýznamnejšie motoristické podujatie v strednej Európe a jeho význam z roka na rok rastie. Svedčí o tom nielen stúpajúci záujem návštevníkov z Rakúska a okolitých štátov, ale najmä takmer plná účasť automobilových značiek, ktoré svoje vozidlá predávajú v Európe.

Kde, kedy sa autosalón Viedeň koná a čo tam nájdete, zistíte tu.

Jeho veľkou výhodou je tiež to, že prebieha prakticky súbežne s autosalónom v Detroite. Automobilky tak často vsadia na význam autosalónu v Detroite a svoje svetové premiéry odbijú práve na americkej pôde, avšak poistia sa uvedením noviniek aj na Viedenskom autosalóne. Typickým príkladom je automobilka Audi, ktorá v Detroite odpremiérovala model Audi A4 Allroad Quattro, no iba deň po premiére si môžete túto novú verziu modelu A4 pozrieť aj priamo vo Viedni.

Význam autosalónu je pre slovenských motoristov o to väčší, že majú európske novinky doslova na dosah ruky. Veď len šesťdesiat kilometrov od nášho hlavného mesta môžete vidieť to najlepšie a najnovšie z ponuky automobilových značiek.

Autoshow vo Viedni môžete navštíviť autom, no príliš to neodporúčame. Ak predsa len viac veríte svojmu štvorkolesovému tátošovi, čo úplne chápeme, obrňte sa trpezlivosťou, alebo dobrou znalosťou cestnej siete vo Viedni. Ak totiž na výstavisko Messe pôjdete štandardnými cestami (stará cesta i diaľnica) čaká vás pred parkovacím domom D (ktorý je prioritne určený pre autoshow) minimálne polhodinové posúvanie sa v kolóne a krúženie v nadzenmnej garáži hľadajúc miesto na parkovanie. Auto rozhodne nenechávajte vonku na ulici, polícia vám to zráta. Využiť možno parkovanie v neďalekom nákupnom stredisku Stadion Centre, no cez víkend bude aj to plné na prasknutie. Ideálnou voľbou pre menšie skupiny a jednotlivcov tak zostáva cesta vlakom. Vlakové spojenie je naozaj husté, pohodlné a rýchle. Dostať sa zo stanice k autosalónu je jednoduché a najmä je to cestovanie bez stresov.   

Vo Viedni si svoju európsku premiéru odbili aj dva nové modely – Mini Cabrio a Range Rover Evoque kabrio. Spolu s nimi môžete vidieť prakticky všetko to, čo svoju premiéru zažilo na jesennom autosalóne vo Frankfurte. Náš výpočet desiatich najzaujímavejších noviniek nemá víťaza. Všetky novinky, ktoré tu nájdete sú zo stredoeurópskeho a hlavne slovenského hľadiska skutočne veľkými novinkami, pravda vo Viedni toho nájdete ešte viac, no keď už sme museli vybrať desať najzaujímavejších, vybrali sme tie nižšie.

A ešte jedna vec: Už teraz pre vás pripravujeme galérie, na ktorých nájdete všetko, čo sa vo Viedni ukázalo a čo stálo za pohľad. Chystá sa na vás 390 fotografií, takže bude čo pozerať. Začneme už v sobotu.

Audi Allroad Quattro

Verzia Allroad na svoju premiéru čakala do Detroitu a čakanie to bolo napínavé. Nie každému totiž bolo jasné, či terénne ladená verzia naozaj príde. Prišla a vy si do nej môžete sadnúť priamo na výstavisku vo Viedni.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Bentley Bentayga

I keď nejde o absolútnu novinku, možnosť sadnúť si, či aspoň očne ohmatať (bude tam istotne rada) najrýchlejšie SUV všetkých čias určite stojí za to. Maximálny luxus okrem obdivuhodného interiéru zahŕňa aj silný dvanásťvalec W12 s výkonom 608 koní a krútiacim momentom 900 Nm.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Alfa Romeo Giulia

Toto auto je naživo ešte krajšie ako na obrázkoch. Na Alfa Romeo môžeme nadávať celé dni, ale vzhľad a potenciál novej Giulie jednoducho berie dych. Na novej Alfe je cítiť nielen oživenú DNA tejto značky, ale tiež DNA Ferrari. Nejde len o motor, ale aj o interiér a malé detaily, ktoré budúcich majiteľov budú hriať pri srdci pri každej jazde. Teda až potom, čo Alfa prepracuje podvozok...

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Mazda Koeru

Koncept Mazdy Koeru dopĺňa Mazdu MX-5 a ďalšie červené fešandy a ukazuje ako budú vyzerať Mazdy v budúcnosti i ako bude vyzerať budúce SUV značky.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Ford Focus RS

Ani tu netreba priveľa slov. Nový Focus RS je tam, možno si doň sadnúť a vcítiť sa do kože jeho budúcich majiteľov. Je im čo závidieť. V stánku Fordu neprehliadnite nový model Edge, toto SUV sa čoskoro dostane aj na slovenský trh a posadí sa nad známu Kugu.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Lamborghini Huracán LP580-2 a LP610-4 Spyder

Obidva modely sú tam, zatiaľ je možné sadnúť si do nich (ak sa obrníte trpezlivosťou, rady budú veľké). Jeden model je po dlhom čase prvý s poháňanou výhradne zadnou nápravou, druhý je kabrio verzia najvýkonnejšieho Huracánu.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Aston Martin DB10

Auto agenta Jamesa Bonda netreba veľmi opisovať. Stačí podotknúť, že je tam a môžete si ho obzrieť.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

BMW 7

Najnovšia limuzína z Bavorska púta svojim vzhľadom, interiériom i vôňou. Novinka tróni na pľaci BMW na veľkom piedestále. Obklopujú ju nemenej zaujímavé modely značky vylepšené výbavou Individual i nové elektrické verzie štandardných modelov, či elektro autá i8 a i3.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Range Rover Evoque convertible

SUV kabriolet je niečo čo sa len tak nevidí, obzrieť si ho môžete zblízka. Rovnako tak i nové SUV od Jaguaru F-PACE a ďalšie britsko-indické modely.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Peugeot 308 GTi

Nová športová verzia 308-čky takisto stojí za pohľad. Už len nasadnúť a vyraziť... A stačila by aj 208 GTi stojaca hneď vedľa.

Zdroj: Ján Hargaš

Škoda Octavia RS 4x4

Najnovšia a rozhodne veľmi zaujímavá verzia modelu Octavia RS nenápadne očakáva pozornosť záujemcov z našich končín spolu s Rapidom Spaceback vo verzii Outdoor a ďalšími modelmi z Mladej Boleslavy.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Renault Mégane

Nový Renault Mégane je kus pekného auta, môžete ho obdivovať vo výkonnej a luxusnej verzii GT, ale i v menej okázalej výbave. Zaujímavý je určite aj nový Talisman i Talisman kombi. Renault vsadil na prémiový dizajn a vychádza mu to.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Toyota Prius

Nový Prius púta pozornosť nevšednými tvarmi tak ako Mirage stojaci hneď vedľa. Alternatívne pohony sú budúcnosť, a tieto dva príklady nemožno prehliadnuť. Naopak novú RAV4 hybrid prehliadnete ľahko, no nenápadnosť vie tiež potešiť.

Zdroj: Ján Hargaš

Opel Astra kombi

Nová Astra je ťahákom stánku značky Opel. Opel priviezol aj kombi. Auto vyzerá neuveriteľne štíhlo a kompaktne. Keď k tomu prirátame pekné hostesky, Opel netreba obchádzať.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Dacia Sandero Easy-R

Výpočet zaujímavostí ukončíme jednou, ktorú motoristi rozmaznaný pohľadom na luxusné a športové novinky obíde bez záujmu, no slovenského čitateľa môže zaujať, ide totiž o malú skromnú revolúciu. Na autosalóne môžete vidieť aj prvú Daciu s automatickou (robotizovanou) prevodovkou. Easy-R si môžete kúpiť i do ďalších modelov pri motore 0,9 Tce s príplatkom 600 eur.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

 

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo