2015-12-09 18:18:48
Fiat Tipo sedan 2016
Fiat Tipo sedan 2016
Zdroj: Fiat

Nový sedan Fiat Tipo začína na 11 740,- eur s dobrou výbavou. Pokorí Rapid?

Začiatkom marca 2016 bude na slovenský trh oficiálne uvedený úplne nový rodinný sedan Fiat Tipo.

Od začiatku bol navrhovaný ako sedan, pričom Fiat tvrdí, že najvyššou prioritou bola priestrannosť. Fiat chce týmto modelom prinavrátiť vlastnej značke svoj ľudový cveng a tak trošku napodobniť úspech značky Dacia. Nepôjde však po stopách Renaultu, priváža väčší priestrannejší a lepšie vybavený sedan, ktorého najbližšími konkurentmi sú Škoda Rapid, či Seat Toledo. Okrem verzie sedan, však čoskoro pribudne aj verzia hatchback a kombi.

Nový rodinný sedan Fiat Tipo bude na Slovensku v ponuke v troch stupňoch výbavy a už v základnej výbave  za 11 740 EUR je napríklad klimatizácia a rádio s USB.

Pre prvých záujemcov je pripravená limitovaná úvodná edícia Opening Edition, ktorá začína na 13 290 EUR a zákazníci si ju môžu objednávať už v priebehu tohto mesiaca u všetkých autorizovaných predajcov značky Fiat.

Výbava Opening Edition bola zostavená so zameraním na tri oblasti, na bezpečnosť, komfort a dizajn. Preto táto verzia okrem iného ponúka aj 6 airbagov, zadné parkovacie senzory, hmlovky a ovládanie  multimediálneho zariadenia na volante. Ďalej obsahuje rádio s USB a AUX-in, Bluetooth, kožou čalúnený volant a hlavicu radiacej páky, elektricky vyhrievané spätné  zrkadlá a tiež exkluzívne chromované prvky. Opening Edition bude k dispozícii v dvoch motorizáciách, s benzínovým štvorvalcovým motorom 1.4 a vznetovým motorom 1.6 MultiJet.

 Ponúka vynikajúcu priestornosť interiéru a užitočnú hmotnosť. Dôkazom má byť batožinový priestor s objemom 520 litrov a bohatý priestor pre nohy všetkých pasažierov i vodiča pri zachovaní kompaktných vonkajších rozmerov. Okrem priestrannosti chce automobil zaujať aj moderným dizajnom a vhodnými motorizáciami.

Zdroj: Fiat Turkey

 

jh
ZDROJ: Fiat

Komentáre k článku


Stream naživo