2015-11-13 14:15:00
Ford Focus RS 2015
Ford Focus RS 2015
Zdroj: Ford

Ford zvažuje ešte ostrejšiu verziu Focusu RS. Z 0 na 100 km/h pod 4 sekundy!

Presne to by mal byť cieľ snahy automobilky s modrým oválom. Dosiahnuť to však nebude ľahké.

Ford podľa informácii britského autocar-u zvažuje ešte ostrejšiu verziu Focusu RS. Namiesto zvyšovania výkonu by sa mal vydať cestou zníženia hmotnosti. Cieľom značky je pokoriť hranicu 4-roch sekúnd pri zrýchlení z pokoja na 100 km/h.

Tým by Ford dokázal prekonať aj svojich prémiových konkurentov – Mercedes A 45 AMG (4,2 s) a Audi RS3 (4,3 s). Oficiálne totiž Focus RS zrýchli v tejto klasickej kategórii za 4,7 sekundy. Podľa informácií z automobilky to však dokáže ešte rýchlejšie v prípade využitia doplnkových 19-palcových diskov z ľahkých zliatin a pneumatík Michelin Sport Cup 2.  

Každý pretekár vám povie, že zlepšiť jazdné výkony je najúčinnejšie nie zvyšovaním výkonu, ale znížením hmotnosti. Keďže 2,3 litrový štvorvalec s výkonom 350 koní a 470 Nm už pracuje blízko k svojmu konštrukčnému maximu a ďalšie navyšovanie výkonu by znamenalo zlepšovanie chladenia. Na to sa však Podkapotou Focusu už nenachádza dostatok priestoru, prišlo by tiež k navýšeniu hmotnosti auta. Ford teda uvažuje opačným smerom.

Prostredníctvom polykarbonátových skiel, karbónom vystuženými časťami karosérie, kovaným hliníkovým zavesením, karbónovými brzdami, menším množstvom tlmiacich materiálov a „vyhádzaním“ nepotrebných súčastí interiéru môže údajne znížiť hmotnosť automobilu až o 100 kg, čo rozhodne nie je zanedbateľné. K tomu chce Ford prirátať ešte elektronicky ovládaný diferenciál na prednej náprave nastavený na spoluprácu s „diferenciálom“ (ide o dve samostatné elektronicky riadené spojky vzadu) od GKN.

Mimochodom, elektronicky riadený predný diferenciál zvažoval Ford nasadiť už do súčasného RS-ka pre lepšiu ovládateľnosť. Nakoniec ale zostal pri úspornejšom riešení pribrzďovaním vnútorného kolesa. Pri RS je totiž omnoho dôležitejšie, že väčšina krútiaceho momentu sa dostáva na zadnú nápravu a navyše sa mechanicky môže prenášať medzi jednotlivé kolesá.

K tomu chce Ford dodať automatickú prevodovku PowerShift od Getrag, ktorá má však limit zvládnuteľného krútiaceho momentu presne na hranici (450 Nm), takže bude potrebovať modifikáciu.  

Ak sa teda Ford k tomuto kroku odhodlá, je celkom možné, že pôjde o limitovanú edíciu. Ak aj nie cenovka sa dostane vysoko nad štandardnú verziu. Keď však ide o to byť najlepší, cenovka nie je až taká dôležitá...

jh
ZDROJ: Autocar

Komentáre k článku


Stream naživo