2015-11-12 11:15:00
Fenyr Hypersport od W
Fenyr Hypersport od W Motors
Zdroj: W Motors

W MOTORS: Lycan už má kolegu. Volá sa Fenyr, má 900 koní a 1200 Nm

Nový superšport od W Motors sa opäť obtiera o tématiku vlkodlakov. Po Lycanovi prichádza Fenyr

Exkluzívny superšport Lycan, ktorého cena prekračuje 3,4 milióna dolárov má v portfóliu automobilov W Motors nového kolegu. Volá sa Fenyr a má 900 koní a až 1200 Nm krútiaceho momentu. Aj keď je toto nové stvorenie výkonnejšie ako Lycan, podľa všetkého bude akýmsi základným modelom, možno však aj úplnou náhradou. Najmä pre nižšiu exkluzivitu akú má Lycan. W Motors plánuje vyrobiť „až“ 25 kusov ročne, Lycanov iba 7.

O tom, že Fenyr bude „nižšia forma života“ ako Lycan svedčí aj samotné názvoslovie. Zatiaľ čo Lycan je vlkodlak (lycanthrope), Fenyr naráža skôr na pomenovanie Fenrir – čo v severskej mytológii predstavuje „iba“ hrôzostrašného vlka. Jeho úlohou je však v diele Prose Edda zabiť boha Odina. Ktovie, či W Motors naozaj naráža na tohto bájneho vlka, poslanie zabíjať bohov – iné superšporty by dávalo zmysel. Možno je to však len nevydarený pokus o gramatické cvičenie, ktovie.

Fenyr sa predstavil na autoshow v Dubaji (ako inak). Podkapotou skrýva 4,0 litrový 2x prepĺňaný a riadne upravený boxer šesťvalec od Porsche, vďaka ktorému dokáže zrýchliť z 0-100 km/h za 2,7 sekundy. Maximálna rýchlosť by mala prekračovať až 400 km/h.

Nový super ba priam hyperšport je postavený na hliníkovej konštrukcii s karbónovou karosériou, ktorá akoby si brala to najlepšie z ostrých kriviek niektorých Lamborghini a využila ich vo svoj prospech.

 

jh
ZDROJ: W Motors

Komentáre k článku


Stream naživo