2015-11-02 12:25:00
GLS 2016
GLS 2016
Zdroj: autocar, worldscoops

Mercedes GL sa mení na Mercedes GLS. Bude to Gigantická trieda S

Zmeny názvoslovia nie sú jediné zmeny pre staršie modely automobilky Mercedes.

Okrem zmien názvov sa menia aj samotné modely. Najväčšou zmenou bude premena prémiového sedemmiestneho SUV na luxusné sedemmiestne SUV v štýle triedy S.

Nová trieda GLS je na vrchole rozmerov/hmotnosti osobných áut automobilky Mercedes už od svojho vzniku. Drsne ladené SUV sa vyznačovalo solídnymi schopnosťami v miernom teréne, no hlavne veľkou ponukou priestoru, možnosťou sedemmiestneho usporiadania a suverénnym vzhľadom.

Teraz navyše pribudne „šmrnc“ a hlavne nové technológie triedy S. Vizáž novej triedy GLS založenej na staršej triede GL odhaľujú fotografie, ktoré iba nedávno unikli z akéhosi časopisu a objavili sa na francúzskom diskusnom fóre. Je z nich vidieť, že predná maska GLS-ka bude mať veľa spoločného s modelmi GLC a GLE. Z tohto hľadiska tak ide o facelift, ktorý automobil pripodobní najnovším SUV značky Mercedes a dodá autu novšie LED svetlomety.

Dôležitejšie však budú zmeny v interiéri. Nová trieda GLS by si mala zobrať príklad z interiéru triedy S a výrazne omladiť nielen vzhľad palubnej dosky, ale získať by mala väčšie zobrazovacie plochy a nové možnosti infotainmentu.

Novinky sa dozaista dotknú aj ponúkaných asistenčných systémov, konkretizovať ich zatiaľ nemožno. Pravdepodobne sa ale GL skôr priblíži k S ako k avizovaným novinkám, ktoré prinesie trieda E.

Celkom presne ale môžeme odhadnúť, že nové GLS bude mať Podkapotou ako naftové, tak i benzínové motorizácie. Očakáva sa aj plug-in hybrid, ktorý by mohol byť označený 500e a Podkapotou by mohol skrývať benzínovú V6-tku a elektromotor.

Základom a európskou voľbou číslo 1 by mal byť naftový šesťvalec skrývajúci sa pod označením 350d. Pre niektoré trhy sa dokonca uvažuje o nasadení naftového štvorvalca 250d. Uplatniť by sa mala aj benzínová V6-tka, ktorá si nájde zákazníkov najmä v USA. Samozrejme treba očakávať drahšiu verziu AMG sosemvalcom.

Istejšie informácie s potvrdením špecifikácií by sme mali získať už v novembri na autosalóne v Los Angeles, kde by malo mať výrazne aktualizované GL→S premiéru.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo