2015-08-18 11:16:32
Kia Sportage IV 2015
Kia Sportage IV 2015
Zdroj: Bobaedream

FOTO: Úplne nová Kia Sportage IV odhalená iba deň po zverejnení prvých skíc!

Štvrtú generáciu modelu Kia Sportage nafotili bez kamufláže priamo v Kórei iba deň po prvých nákresoch.

Včera sa svetu ukázali prvé skice modelu Kia Sportage, ktorý sa oficiálne odhalí v polovici septembra na autosalóne vo Frankfurte. Avšak už deň potom, iba pred niekoľkými hodinami na internet dorazili fotky modelu bez kamufláže rovno z parkoviska automobilky pred výrobným závodom v Kórei.

I keď nejde o práve kvalitné fotografie, ktoré boli pravdepodobne urobené mobilom, je jasne badateľný posun dizajnu i siluety celého vozidla. Už na prvý pohľad badať nie ani tak „tygrí“ nos ako skôr silnú inšpiráciu konceptom KX3, ktorý sa už medzičasom začal ponúkať zákazníkom v Číne.

V porovnaní s aktuálnou generáciou sa svetlá posunuli vyššie, zmenil sa tvar grilu v prospech pripodobnenia sa nového modelu Sorento. Zadná časť auta je vyvážená, pohľad zaujmú najmä svetlá spojené úzkou lištou i krídlo nad zadným oknom. Celkovo zadná časť auta naznačuje, že nový Sportage zapracuje najmä na priestore vzadu. Vyššia silueta môže znamenať zväčšenie priestoru pre pasažierov vzadu, no najmä zväčšenie batožinového priestoru.

Kia Sportage štvrtej generácie stojí na tej istej platforme ako nový Hyundai Tuscon. Okrem vonkajších a vnútorných rozmerov, ktoré by mali byť dosť podobné tak ide aj o motorizácie. Tuscon sa ponúka v základe s priamovstrekovým atmosférickým motorom GDi s objemom 1,6 litra a s výkonom 97 kW. Nasleduje rovnaký motor s turbodúchadlom 1,6 T-GDi 130 kW. Naftový základ tvorí 1,7 CRDi 85 kW, stred ponuky zastupuje 2,0 CRDi 100 kW a vrcholná motorizácia je 2,0 CRDi 136 kW. Silnejšie motorizácie vrátane prepĺňanej jednašestky majú pohon 4x4. V ponuke je aj 6-stupňový automat. Kia Sportage by teda mala mať totožné motorizácie.

jh
ZDROJ: Carscoops

Komentáre k článku


Stream naživo