2015-06-03 18:35:00
Peugeot 308 R Hybrid
Peugeot 308 R Hybrid koncept 2015
Zdroj: Peugeot

Peugeot 308 GTi sa konečne predstaví v Goodwoode na festivale rýchlosti!

Festival of Speed v Goodwoode bude miestom premiéry dlhoočakávanej športovej verzie Peugeotu 308.

Nový športový Peugeot už očakávame naozaj dlho. V podstate od začatia výroby novej 308-čky, ktorá si emotívnym dizajnom a špecifickým poňatím kabíny získala srdcia mnohých. Po dlhom období nejasností a odkladania Peugeot 308 v slávnej verzii GTi prichádza a prichádza so všetkou pompou.

Peugeot ho totiž mieni predstaviť na festivale rýchlosti v Goodwoode, teda na jednej z najzaujímavejších automobilových akcií leta so stále vzrastajúcim významom. Minulý rok sa tam napríklad prvýkrát ukázalo najrýchlejšie SUV sveta Range Rover Sport SVR.

Nový Peugeot 308 GTi by mal mať Podkapotou známy prepĺňaný štvorvalec 1,6 THP, ktorý by v tomto prípade mal byť naladený až na 270 koní. Okrem motora sa pochopiteľne zmení aj podvozok, pruženie a iné, no čo konkrétne zistíme až po Goodwoode.

Aj keď by mal mať model 308 GTi premiéru v Goodwoode je celkom možné, že príde ešte v kamufláži a skutočnú výstavnú premiéru zažijeme až na jeseň na autosalóne vo Frankfurte. Tak či onak dúfame, že o aute zistíme viac.

Peugeot si na Goodwood prinesie aj koncept, ktorý predstavil v Číne. Volá sa 308 R Hybrid má 500 koní a viac o ňom zistíte tu.

Peugeot si od športového modelu sľubuje veľa. Okrem iného chce zaútočiť na hothatche ako Volkswagen Golf GTI, či Ford Focus ST, alebo Opel Astra OPC. Doteraz najvýkonnejším Peugeotom bola verzia GT, ktorá má k dispozícii dva motory – prepĺňaný benzínový 1,6 THP s výkonom 205 koní, alebo turbodízel 2,0 BlueHDI s výkonom 180 koní. GTi sa posadí nad nich a po odchode modelu RCZ, ktorý sa pomaly ale isto blíži, bude najvýkonnejším Peugeotom súčasnosti.

jh
ZDROJ: autoexpress.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo