2015-04-14 14:25:26
Autosalón Bratislava 2015
Autosalón Bratislava 2015
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Pozrite si to najlepšie z autosalónu v Bratislave v našej MEGA galérii!

Autosalón v Bratislave sa začal v utorok novinárskym dňom. Boli sme pritom a prinášame náš pohľad na výstavu.

Autosalón v Bratislave každoročne patrí k dôležitej súčasti kalendára nielen veľkej časti automobiliek ale hlavne automobilových nadšencov a fanúšikov. Davy, ktoré prúdia na výstavisko v Petržalke sú ozaj obrovské a tak ako sa bude pracovný týždeň chýliť ku koncu, budú sa aj davy rapídne zväčšovať.

Toho roku je na autosalóne možno vidieť viac, než po ostatné roky. Na autosalón totiž zavítali aj automobilky, ktoré sa výstavisku doteraz  vyhýbali. V dvoch halách s autami tak môžete naraziť ako na Audi, tak i na BMW.

I keď BMW neprišlo ako celá značka, ale iba ako jeden z dílerov, priviezli so sebou aj model i8 a ten rozhodne stojí za pohľad. Pravda ak ste ho za ostatné roky nevideli na iných výstavách v Európe, prípadne aj na našich cestách.

Milovníkov štyroch kruhov zas poteší bohatá prítomnosť Audi, ktoré okrem „bratislavského“ modelu Q7 prinieslo aj model S8, SQ3, TT a ďalšie. Najlepšiu ponuku má však jednoznačne územie Mercedesu. Tam môžete nájsť úplne nové GLE coupé – konkurenta X6-tky od BMW, taktiež športový model AMG GT a dokonca aj vzkriesenú klasiku Maybach v podobe predĺženej a značne modifikovanej vlajkovej lode automobilky – triedy S.

Domáceho diváka určite zaujme stánok Škody, kde ústrednú postavu hrá nový Superb. Vyznávači americkej klasiky si prídu na svoje v stánku Fordu, kde si môžu obhliadnuť nového Mustanga GT. Volkswagen zas na prianie svojich fanúšíkov priniesol zaujímavú štúdiu GTI Gran Turismo i nové Passaty.

Hyundai zas premiéruje nový model Tuscon, no nájsť v stánku z Kórei môžete aj lacný luxus menom Genesis. Veľký priestor má aj automobilka Honda a právom. Okrem modelu HR-V premiéruje aj faceliftovaný model Civic, no hlavne Civic Type-R. Keď už sme pri malých SUV, istotne neobíďte stánok Mazdy, kde možno nájsť model CX-3. Citroen si zasa priniesol faceliftovanú DS5-ťku. Peugeot koncept Onyx a 308 GT. Zabúdať netreba ani na Jeep, či Nissan, alebo Fiat.

Zdroj: Ján Hargaš

Autosalón opäť zahŕňa takzvanú exkluzívnu časť, no tá je toho roku mimoriadne slabá a okrem dvoch veteránov Mercedesu prakticky prináša iba to, čo môžete vidieť bežne na slovenských uliciach a cestách. Tak ako na ulici, ani na autosalóne si do auta nemôžete sadnúť. Podobný prístup iste zvolí viacero automobiliek. Nepochybne taký Jaguár dovolí vstup na palubu iba „vyvoleným.“ Mimochodom, Jaguar sa teší na premiéru modelu XE.

PS: Na autosalóne sme videli aj takéto selfie!

Zdroj: Ján Hargaš

Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo