2015-04-15 11:45:00
Aston Martin DB11
Aston Martin DB11
Zdroj: Carscoops

Aston Martin naplno testuje nástupcu modelu DB9. Bude to DB11?

Britský športový klenot pred niekoľkými týždňami spustil testovanie nástupcu DB9 na bežných cestách.

Nielen tam. Zatiaľ neoficiálne volaný nový model DB11 (Aston ešte neoznámil názov nového modelu) zastihli zvedavé fotoaparáty a videokamery aj počas testovania na Nurburgringu, kde sa vozidlo tvárilo ako DB9. DB11 v rúchu DB9 je však minulosťou a nový model sa po prvýkrát ukázal iba s miernou kamuflážou.

Tá síce zakrýva detaily nového dizajnu, no celkový vzhľad zakryť nedokáže. Už na prvý pohľad nám DB11 výrazne pripomína model určený iba pre Jamesa Bonda – DB10.

DB10-tku vyrobil Aston Martin exkluzívne na objednávku pre novú bondovku s názvom Spectre. Zatiaľ čo DB10 je určená iba pre filmový štáb a hlavného predstaviteľa agenta 007 Daniela Craiga. DB11 by mohol byť reálnym sériovým vozidlom so všetkými novými technológiami Podkapotou.

Aj keď tých noviniek nie je až tak veľa (čo je nakoniec predsa len dobre), nejaké tam sú. Najväčšou je nová odľahčená konštrukcia vozidla z hliníka a nový motor V8 AMG, či elektrosystém od Mercedesu.

To podstatné, to čo je na značke Aston Martin najzaujímavejšie však zostáva: obdivuhodný dizajn, no predovšetkým „staré dobré železo“ Podkapotou. Vpredu natlačená šesťlitrová V12-tka z vlastného vývoja by sa mala dostať aj do nového modela a to bez väčších zmien. Rovnako má Aston Martin trvať aj na uplatňovaní manuálnych prevodoviek.

To vytvára zaujímavú situáciu. Mercedes totiž spojenie nového štvorlitrového osemvalca AMG s manuálom neplánuje, no Aston Martin oznámil, že s manuálom bude pokračovať aj v tomto prípade. Neuveriteľná kombinácia V12 a manuál zostane tiež zachovaná.

Presné detaily o výkone, hmotnosti a schopnostiach vozidla nepoznáme, no auto vyzerá veľmi zaujímavo, no nie?  

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo