2015-03-18 14:45:00
Divine DS je štúdia,
Divine DS je štúdia, ktorá predstavuje nový dizajnový smer značky DS
Zdroj: PSA Peugeot Citroen

PSA Peugeot Citroen chce predstaviť nový malý model pre značku DS

Značka DS sa len nedávno stala oficiálnou značkou koncernu PSA a už chystá veľkú modelovú ofenzívu.

Po skromnejších začiatkoch, ktoré DS prezentovala faceliftom kľúčového modelu DS 5 sa značka očividne rozbieha. Cieľom je v blízkej budúcnosti priniesť nový model do segmentu B. Tam pritom DS-ko má model DS3, no nový model nemá byť nástupcom, ale úplnou novinkou zameranou inak.

Stáť má na novej malej platforme EMP 1. Spoločnosť do úpravy linky a vývoja automobilu investuje 150 miliónov eur.

Vzhľadom na súčasný vývoj je nám celkom jasné, čo to inak bude v tomto prípade znamenať: crossover. B segment je dnes doslova prepchatý ako klasickými hatchbackmi typu Fabia, Polo, či C3, tak i crossovermi ako 2008, Captur a ďalšími.

Automobilky však v segmente očividne cítia ďalší potenciál rásť a z koláčika menom B si chcú uchmatnúť čo najviac.

Práve preto sa do B-čka chystajú nasadiť mnohé ďalšie automobilky svoje hatchbacky na vysokých opatkoch. Chystá sa tam napríklad CrossPolo, Honda HRV, Mazda CX3 a podľa všetkého aj Infiniti.

Plány o novom, zatiaľ bližšie nešpecifikovanom vozidle značky DS sa dostali von potom, čo koncern PSA potvrdil výrobu nového modelu v závode neďaleko Paríža v Poissy.

Koncern sa v novej kolektívnej zmluve vo Francúzsku zaviazal uviesť v nasledujúcich dvoch rokoch v každom francúzskom závode aspoň jeden nový model, tak aby zamestnancom nehrozila strata práce. Pre PSA s tým súvisí nemožnosť väčšmi diverzifikovať svoju výrobu a odsunúť ju za lacnejšou pracovnou silou. PSA si však údajne vie poradiť aj s tým a to ako zjednodušením a zefektívnením samotných závodov, tak i urýchlením tokov a ďalšími spôsobmi vedúcimi k zníženiu nákladov.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo